DISTRIBUIȚI

Consiliul Local şi Primăria Timişoara au alocat de la  de la bugetul local suma de 15.820 euro pentru achitarea taxei anuale.  Eurocities este o organizaţie neguvernamentală europeană, cu sediul la Bruxelles, care reuneşte peste 170 de oraşe din peste 35 de state europene.

Oraşele membre ale asociaţiei Eurocities sunt oraşe care sunt un important centru regional, au o dimensiune internaţională şi o populaţie de peste 250.000 locuitori.

Eurocities facilitează cooperarea şi diverse schimburi de cunoştinţe şi experienţe în reţea, între oraşele membre, şi promovează proiecte transnaţionale europene.  În anul 2000, prin Formularul de aderare cu nr. SCO–1553/08.02.2000, Timişoara a aderat la reţeaua de oraşe Eurocities, în calitate de membru asociat, iar începând cu data de 1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeană, Timişoara a devenit membru cu drepturi depline al asociaţiei. Fiind parte din această organizaţie, Timişoara este parte activă din programele derulate de organizaţie, este mereu informată în materie de noutăţi socio-culturale  şi legislative din domeniu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ