DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Nini Dica își confirmă trendul ascendent din 2017 după ce a câștigat medalia de argint a probei de simplu la Campionatul European U16 din Rusia. La turneul de la Moscova a participat și timișoreanca Andreea Velcea, eliminată în optimi.

Dica a fost cap de serie numărul 3 și a avut liber în primul tur al tabloului de simplu. În turul doi, cu 6-2, 6-0 faţă de austriacul Niklas Waldner, iar în turul trei s-a impus cu 6-4, 6-1 în fața croatului Goran Zivotic. Și în turul patru, românul a avut o misiune ușoară, după victoria la scorul de 6-0, 6-2 cu portughezul Hugo Maia, pentru ca în sferturi, Dica să câștige cu 6-0, 6-4 cu francezul Anselmo Baptiste. În semifinale, bănățeanul a câștigat cu 7-5, 6-4 cu cehul Dalibor Svrcina, pentru ca în finală să piardă cu favoritul numărul unu și totodată cel mai bine clasat jucător European U16, rusul Timofey Skatov, cu 6-3, 6-1.

Andreea Velcea a avut și ea liber în primul tur la simplu fete. A urmat o victorie în turul doi cu 6-1, 6-0 cu portugheza Rebeca Silva, pentru ca în turul trei, să treacă de favorite numărul 10, ucraineanca Alina Tsyurpalevych, cu 6-0, 6-3. Românca a pierdut însă în optimi, cu capul de serie numărul 6, bielorusa Viktoriya Kanapatskaya, care a câștigat la scorul de 7-5, 2-6, 7-6(3).

(foto: tennisfoto.net)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ