DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a pierdut cu 3-0 un meci la care era să întârzie în mod penalizabil pe terenul Astrei Giurgiu. Au înscris pentru trupa lui Iordănescu Piotr Polczak, Alex Ioniță și Silviu Balaure, fostul junior al clubului timișorean, iar giurgiuvenii și-au făcut un super-moral pentru Europa League. Brazilianul Marquinos a jucat așa cum trebuie să o facă un ”cariocas” pentru echipă, spre deosebire de Miguel, brazilianul total inofensiv al lui Poli. De asemenea, și Bud continuă pasa proastă, însă adevăratele probleme au fost după meci. Popa a vorbit despre retragerea din campionat, iar impresarul Cristea Opria a răbufnit despre restanțele clubului la el.

Cu poliștii sosiți în întârziere, Astra a avut un început mult mai bun de meci, cu două ocazii bune în șase minute. Straton a transpirat serios în minutul 2, când Marquinhos l-a deposedat nepermis de ușor pe Crețu și a tras, dar portarul timișorean a plonjat și a trimis în corner. Peste patru minute, același brazilian al Astreu a avut un alt șut bun, salvat de Straton. Silviu Balaure, fost junior crescut de Poli a reușit să îi ia mingea mai experimentatului Ciucur, însă Straton a fost iar pe fază. Poli a avut o ocazie bună în minutul 13, la centrarea executată bine de Țigănașu, dar reluată de Bud cu capul pe lângă poartă. Soljic a tras o minge total aiurea de la centru, iar astfel, Astra a deschis scorul în minutul 21. Marquinhos a bătut o lovitură liberă de pe dreapta, iar înaltul Polczak a marcat cu capul la colțul lung. Peste două minute, la o fază din acțiune, Balaure a centrat pentru o poziție similară a lui Alex Ioniță, care a tras plasat la colțul lung pentru 2-0. În minutul 31, timișorenii au avut o ocazie imensă. Țigănașu a centrat din nou perfect din lovitură liberă, iar Cînu a reluat cu capul din câțiva metri în bara transversală. Până la pauză, Ciucur a tras peste poartă, iar Bîrnoi a tras slab în iliev, astfel că la jumătatea meciului, scorul a fost de 2-0.

După pauză, Poli a avut două ocazii irosite de Bud, după care a început un alt recital al Astrei. Le Tallec a tras sub bară în minutul 51, iar Straton a reușit să respingă peste buturi. A urmat o nouă intervenție a portarului timișorean, la o fază a lui Marquinhos. A urmat un nou șut al lui Le Tallec și o altă paradă a lui Straton, dar balaure se afla ”ucigător” pe linia porții și a băgat mingea respinsă în poartă. Au urmat ocazii irosite de Vașvari și Bud, și un șut total departe de poartă al lui Artean. Astra a pus presiune prin Balaure și Moise, iar Popa a epuizat schimbările în minutul 68. Soljic a avut un șut bun, dar care s-a dus pe lângă poartă, iar în minutul 70, cu aglomerare la poarta lui Iliev, Doman a tras bine, dar Pițian a scos de pe linia porții. Decarul lui Poli a irosit o ocazie în minutul 83, când s-a văzut că alb-violeții nu mai gândeau limpede. Bud a marcat din ofsaid pe final, iar Miguel a dat o centrare total aiurea. Nu degeaba a spus Popa că atacanții sunt total nepregătiți.

Astra Giurgiu: Iliev, Belu, Polczak, Bejan (min 57 Pițian), Stan (min 75 Nicoară), Mrzljak (min 60 Moise), Poljak, Ioniță, Marquinhos , Balaure, Le Tallec

Poli Timișoara: Straton, Belu, Melinte, Cînu, Țigănașu, Artean, Vașvari (min 56 miguel), Ciucur (min 68 Doman), Soljic, Bîrnoi (min 46 Mailat), Bud

Popa a vorbit de retragere, de țara condusă prost, dar continuă să spere că primarul va rezolva situația. Totul cu pachetul de Xanax în mână. ”Mi-a fost frică de joc doar când am plecat cu aproape patru ore din București de la Giurgiu și am fost blocați în trafic datorită acestei suprastructuri pe care o are țara, condusă excelent în toate domeniile. Am făcut 10 km în două ore, trei ore ținuți jucătorii în autocar, zece minute de încălzire. Nu am vrut să întârziem pentru că eram penalizați, am respectat competiția. Dar mă deranjează foarte mult că ne-am pierdut concentrarea în primele 30 de minute, deși în situația dată concentrarea noastră trebuia să fie maximală. Am luat gol stupid cu capul din 16 metri, nu am mai văzut așa ceva. În prima repriză am avut și noi câteva ocazii mari, cap Bud, Bîrnoi, bară Cînu. În repriza a doua noi am dominat jocul, am avut situații mai clare, prin Doman, șuturi pe lângă poartă. Cred că gazdele au avut un ritm de joc mai bun și puțin noroc. Și primarul, și conducerea, și cei de la ANAF, toată lumea de la Timișoara încearcă să găsească soluții. Nu știu dacă vor găsi, dacă nu, Timișoara spune pas Ligii I. Nu poți ține jucătorii neplătiți, le cerem răbdare, dar nu pot să mă duc la nesfârșit cu acest argument. Eu cred că Timișoara merită echipă în Liga I, avem un primar care vrea să mulțumeacă jucătorii. Săptămâna trecută a fost o răbufnire a jucătorilor, s-au antrenament mai mult sub comandă, cu forța. Dar dacă nu se rezolvă, cine îi mai poate obliga? Sper și cred că oamenii din Timișoara vor găsi o rezolvare. Iau Xanax mereu, încerc să nu mă supăr pe jucători, să nu am o atitudine agresivă. Echipa merită cu vârf și îndesat. Am pornit cu penalizarea istorică de -14 puncte, am ajuns în Cupe, am jucat multe meciuri, am avut și barajul ne-am salvat. Au venit jucători, dar am și pierdut: Pedro Henrique, Popovici, Scutaru, Bărbuț, au fost jucători care au jucat. Apreciez intenția conducerii de a face echipă”, a declarat Popa.

Impresarul Cristea Opria a vorbit pentru prima dată la Digisport despre faptul că a creditat clubul cu garanția drepturilor TV, luate acum de ANAF. De asemenea, agentul a criticat transferurile actuale, cu salarii peste foștii jucători, dar fără realizări tehnice pe măsură.  Urmează o săptămână pe jar pentru Poli.

(foto: Gazeta Sporturilor)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ