DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara s-a ales cu un punct după rezultatul de 0-0 din meciul cu Viitorul. Bănățenii ar fi putut însă tranșa meciul, mai ales dacă luăm seama de ratările monumentale ale lui Ciucur și Drăghici. Echipa lui Hagi nu a avut nicio ocazie în prima repriză, iar alb-violeții au ratat foarte mult. După șase etape, Poli rămâne cu trei goluri și 7 puncte puncte.

Campioana țării nu a arătat mai nimic în prima repriză, în care nu a avut nicio ocazie concludentă. Poli a avut inițiativa, dar cu multe ratări. Prima fază periculoasă a fost în minutul 18. Centrarea lui Munteanu a fost deviată în corner de Boli, destul de periculos pentru propria poartă. Tot Munteanu a executat de la colț, iar balonul a ajuns la Soljic, care s-a lăsat pe spate și a trimis peste poartă. Țigănașu și Miguel au dat pe spațiul porții, dar fără pericol, iar apoi Vașvari sau Soljic au tras peste poartă. Pe final, Țigănașu a tras mult peste poartă o lovitură liberă ce putea fi fructificată, iar la ultima fază, Munteanu a tras tot în aer, pentru 0-0 la pauză.

Viitorul a avut mai multe ocazii în repriza a doua. În minutul 56, Țucudean a reluat cu capul pe lângă poartă, iar peste un minut, Dumitrescu a încercat să lobeze, dar mingea a aterizat pe plasa superioară. O altă ocazie a oaspeților a fost în minutul 63, când George Ganea a bătut o lovitură liberă prin zid, iar Râmniceanu a reținut. Au urmat o serie de ocazii pentru Poli. În minutul 75, Crețu a centrat bine, dar Drăghici a trimis cu capul pe lângă poartă. Peste șase minute a urmat ratarea meciului, când Ciucur a intrat în careu și din fața porții, a ratat incredibil. Tavi Drăghici a scăpat singur spre poartă, dar a tras foarte moale, iar Râmniceanu a reținut. Astfel, Liga I a consemnat o nouă remiză nulă.

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Țigănașu (min 51 Bocșan), Vașvari, Soljic, Munteanu (min 71 Ciucur), Croitoru, Mailat, Miguel (min 65 Drăghici)

FC Viitorul: Râmniceanu, Boli, Țîru, Constantin, Ganea, Mladen, Lopez, Dumitrescu (min Herea), Chițu, Țucudean (min Coman), Eric (min 54 Vână)

Ionuț Popa a amenințat că echipa va merge în consiliul local la următorul plen și l-a criticat dur pe Ciucur. ”Am avut trei jucători accidentați (Doman, Cînu, Artean), a plecat și Bud, s-a accidentat Țigănașu în minutul 50. Fără cinci jucători și cu câțiva jucători noi nu am putut să realizăm mare lucru, deși eu sunt nemulțumit. Am avut două ocazii rarisime, cum am avut și cu Botoșani când putema să întoarcem jocul. Acum am ratat prin Ciucur și Drăghici. Dacă pe Drăchici îl înțeleg, că s-a grăbit, la Ciucur nu înțeleg execuția de minifotbal. Cu șpițu, cred că este unic…E a doua oară când ratează, ca la Botoșani. Mi-am făcut cruce cu limba în gura, așa m-a învățat mama când mă sperii. De acolo e execuție la colțul lung, nu mai există comentarii.  Poate au avut trac, poate au avut o reținere că joacă cu campioană. Dacă din punct al organizării jocului am stat ireproșabil, la dezvoltarea jocului am lăsat de dorit. Avem nevoie de un marcator și jucător care să lege jocul. M-a mulțumit jocul lui Drăghici care a arătat dorința de a fi titular și cu siguranță va fi la Mediaș. Îmi propun să merg cu echipa la acea ședință de consiliul local și o să le arăt că merităm să primim bani. Atunci cu ANAF-ul, am fost sunat că nu e sigur. Am sursele mele”, a declarat tehnicianul.

Gheorghe Hagi nu își explică lipsa de formă ofensivă a echipei sale. ”De când a început campionatul, până în ultimii 30 de metri suntem aproape echipa de anul trecut, încercăm să ne impunem stilul, să controlăm jocul. Din păcate, în ultimii 30 de metri, lipsa de prospețime, de eficiență și de luciditate a atacanților și mijlocașilor…nu vedem poarta. Sunt dezamăgit de lucrul acesta, azi credeam că vom marca. Am avut situații multe, da, din păcate, nu am marcat. Minunea a fost anul trecut, anul acesta va fi un an greu. Vom suferi mult, am nevoie de toți ceilalți pe lângă mine trebuie să ne odihnim și să începem săptămâna viitoare să pedalăm. Va fi greu. Toate echipele vor să câștige cu noi. Anul trecut aveam acest spirit ofensiv, acum, cu aceleași antrenamente, același antrenor, am marcat mult în pregătiri, chiar dacă am și luat. Dintr-odată, de când am venit acasă, nu mai marcăm”, a precizat antrenorul de la Viitorul.

(foto: Leczki Jozsef)

LĂSAȚI UN MESAJ