DISTRIBUIȚI

Cei de la Ripensia rămân lideri în Liga a II-a după ce s-au impus cu 2-1 pe terenul Luceafărului din Oradea, după o întoarcere de scor. Echipa lui Remus Steop a avut nevoie de două cornere pentru a marca prin tinerii Andrei Dumiter și Sebastian Bobină, după ce bihorenii deschiseseră scorul prin Marius Herghelegiu. Grație golaverajul, roș-galbenii rămân lideri după două etape.

Prima repriză a aparținut aproape în totalitate gazdelor, chiar dacă Marius Matei a necesitat înlocuirea din minutul 19, din cauza unei accidentări. Claudiu Codoban a avut un șut puțin pe lângă poarta lui Giorgios Gakos în minutul 23, pentru ca cinci minute mai târziu a fost rândul lui Adrian Bedea să tragă pe poartă, însă portarul ripensist a reținut. Ungureanu a adus o ocazie și pentru Ripensia, dar execuția s-a dus peste bara transversală a porții lui Poiană. Spre finalul reprizei, același Codoban a avut un șut puțin pe lângă poarta lui Gakos, pentru ca în minutul 43, tot el să aibă un șut respins de Gakos. Chiar la ultima fază, Codoban a avut un șut din 16 metri, respins cu greutate de Gakos în corner. Lovitura de colț a rămas nefructificată, astfel că la pauză scorul a rămas 0-0.

Ripensia a încercat să își creeze faze de atac în debutul reprizei a doua, dar Luceafărul a revenit rapid în prim-plan. În minutul 50, Gakos a respins puțin de lângă bară un șut al lui Marius Herghelegiu. Peste două minute, Luceafărul a deschis scorul, după ce Adrian Bedea a făcut o cursă de 40 de metri, i-a pasat în careu lui Ban, care i-a centrat exact în gura porții aceluiași Herghelegiu, care a înscris cu latul pentru 1-0. A fost nevoie de două corner pentru ca bănățenii să întoarcă scorul. În minutul 67, primul, respins de Poiană, dar mingea a ajuns la Dumiter, care a egalat la 1-1 cu un șut la colțul lung. În minutul 75, Poiană a respins alt corner, iar mingea a ajuns la Bobină, care a marcat din voleu pentru 1-2. La final, Ripensia putea marca în minutul 84 când Adi Popa l-a lansat pe Mediop, după o lovitură liberă, dar căpitanul a lobat peste poartă.

Luceafărul Oradea: Poiană, Ban, Mutu, Balea, Matei (min 19 Herghelegiu), Codoban (min 60 Feher), Roşu, Păcurar (min 90 Chiș-Toie), Cordoş, Ţegle, Bedea

Ripensia Timișoara: Gakos,  Popa, Vlădia, Hecsko, Toma, Dumiter, Bobină, Zaluschi (min 93 Horcea), Ungureanu (min 64 Nanu), Matiş (min 80 Tudor), Mediop

Etapa viitoare Ripensia va primi vizita celor de la Sportul Snagov.
(foto: facebook.com/RipensiaTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ