DISTRIBUIȚI

Astăzi, 22 august se încheie Tabăra internațională de vară desfășurată de Muzeul Satului Bănățean. În perioada 20- 22 august s-a desfășurat a treia ediție a acestei școli de vară. Alături de artiştii români din Timiş şi Caraş, au participat pictori şi sculptori din Italia, Canada şi Serbia.

Artiştii italieni, Fabio Castellano şi Alberto Marchionni, au creat opere artistice pline de simboluri și emoție, pe care le-au dăruit muzeului. Cei doi artiști și-au prezentat operele minuțios, pasional, explicând fiecare pas în crearea operelor de artă și ce i-a inspirat pentru a ajunge la rezultatul final.

Conform organizatorilor, ”Tabăra internațională de vară a debutat cu prezentarea creațiilor artistice ale celor doi oaspeți din Italia: Fabio Castellano şi Alberto Marchionni. Într-o atmosferă de curiozitate a artistului care întâlnește un alt artist, cei doi au adus nu doar creațiile lor ci şi cultura tipic italiană, creând astfel un schimb de experiență artistică intr-un cadru multicultural”.

Astăzi, la ora 14, se va încheia acest eveniment cu expoziția Gabrielei  Popescu și prezentarea tuturor creațiilor de pictură și sculptură realizate cu prilejul acestei tabere. În cadrul taberei au fost vernisate  Expoziția de Artă „Caierul verii” a membrilor UAP, sucursala Bocşa, jud. Caraş-Severin, a avut loc  o serată muzicală, cu participarea „Senioarelor” de la Asociația Seniorilor din Timișoara, a poeților: Ana Caia, Florina Colgia, Violeta Cadar, Vasile Lihăt şi a soliştilor: Mărioara Colgia, Marius Matei, Gabriela Popescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ