DISTRIBUIȚI

Echipa națională universitară de baschet masculin a încheiat astăzi meciurile din cadrul Universiadei de la Taipei. Au evoluat sub comanda antrenorului Florin Nini și Tudor Gheorghe și Georgian Păun, ambii la BC SCM Timișoara, dar și Mario Lazăr, de la BC Timba Timișoara.

România a pierdut meciul de debut cu Cehia, din grupa C, la scorul de 72-60 cu Cehia. Păun a marcat 8 puncte, Gheorghe, 4, iar Lazăr, 2. A urmat alt meci pierdut, de data aceasta dramatic, cu 74-72 cu Estonia. Mario Lazăr a marcat nu mai puțin de 21 de puncte, în timp ce Tudor Gheorghe și Georgian Păun au marcat 13, respectiv 6 puncte. A urmat succesul cu Emiratele Arabe Unite, la scorul de 103-71. Lazăr a  reușit 18 puncte, Păun, 10, iar Gheorghe, 6 . Tricolorii au pierdut drastic meciul cu SUA, cu 120-62. Lazăr și Păun au fost printre cei mai buni marcatori, cu 16, respectiv 12 puncte. Tudor Gheorghe a marcat 5 puncte. La ultimul meci al fazei grupelor, a fost tot o înfrâgnere, 71-53 cu Argentina.  Gheorghe a înscris 8 puncte, Lazăr a dat 6, iar Păun, 5.

În aceste condiții, după meciurile din grupa C, România a jucat pentru locurile 17-24. În primul joc, tricolorii s-au impus cu Mozambic, la scorul de 89-61. Tudor Gheorghe nu a jucat, dar au făcut-o Lazăr și Păun, cu 18, respectiv 13 puncte marcat. România a pierdut al doilea meci de clasament, la scorul de 74-50, unul destul de drastic, cu vecinii din Ungaria. Lazăr a dat nu mai puțin de 21 de puncte, prin contrast cu Păun și Gheorghe, care au marcat 3 puncte, respectiv, 1 punct. Într-un final, România a mai bifat un succes, la scorul de 87-70 cu Japonia. Lazăr a marcat 18 puncte, Gheorghe a dat 10, iar Păun, 9 puncte.

Dintre sportivii din Timiș, Mihaela Dospina de la ACS Dumbrăvița a luat locul 5 cu echipa României de tenis de masă, după ce la individual nu a trecut de șaisprezecimi. Darius Suiugan a obținut locul 12 la haltere, în timp ce la atletism, Cosmin Dumitrache nu a prins semifinalele probei de 110 metri garduri.

(foto: facebook.com/frbaschet)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ