Informatica Timișoara a realizat marți naturalizarea a doi brazilieni, care vor și debuta în septembrie pentru naționala României. Savio Valadares și Felipe Pinto au primit cetățenie română și vor figura de acum încolo și ca cetățeni români pe foaia de joc a alb-violeților.

Selecționerul Robert Lupu a propus ca cei doi să fie naturalizați. Acest aspect a fost foarte important pentru ca cei doi să rămână la Timișoara, pe fondul problemelor financiare apărute. Niciunul nu a fost selectat la naționala Braziliei, deci pot juca pentru România. Savio Valadares are doar 23 de ani. ”Sunt foarte fericit, deja mă gândesc la barajul cu Georgia pe care îmi doresc să-l câștigăm. Mă bucur că voi putea să ajut echipa națională”, a declarat Savio pentru site-ul frf.

Acum, și Informatica poate aduce mai mulți extracomunitari pe foaia de joc. Felipe va împlini la final de an 25 de ani. ”Sunt mândru de acest lucru, acum sunt român, ne dorim să mergem la Euro 2018. Sunt foarte entuziasmat, săptămâna viitoare vom merge la echipa națională și vom da totul pentru tricolor. Vrem să câștigăm, Georgia este o echipă foarte bună, dar eu cred că dacă vom câștiga în România, ne vom califica mai departe”, a precizat jucătorul.

România va juca în septembrie barajul pentru Euro 2018, care va avea loc în Slovenia. Primul meci e cu Georgia în 12 septembrie la Deva, iar returul va fi în deplasare, în 26 septembrie.

(foto: frf.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ