DISTRIBUIȚI

Subiectul transferului mijlocașului Vlad Dragomir la Arsenal Londra este încă fierbinte. După ce mijlocașul a fost exclus din lot deoarece a plecat în Marea Britanie fără să îi anunțe pe cei de la ACS Poli, clubul londonez a făcut o ofertă concretă pentru talentatul fotbalist. Conducerea alb-negrilor speră însă ca Vlad Dragomir să rămână la Timișoara.

Fotbalistul nu are încă un contract profesionist cu ACS Poli deoarece nu a împlinit 16 ani, iar regulamentele FIFA și UEFA nu permit ca jucătorii mai tineri să semneze angajamente ferme. Dragomir împlinește însă 16 ani chiar luna aceasta, în 20 aprilie, iar ACS Poli i-a înaintat deja o ofertă. Mijlocașul a fost exclus din lot după ce nu s-a prezentat pentru deplasarea de la Slatina, pentru că a mers să dea probe de joc la Arsenal. Acum, englezii au trimis o ofertă de 100.000 de euro pentru jucător, pe fax-ul ACS Poli. ”Dragomir va rămâne în afara lotului până împlinește 16 ani, în curând e ziua lui. Clubul este legat de mâini și de picioare pentru că, până la 16 ani, nu îi poți face un contract de profesionist. Arsenal a trimis o ofertă pe adresa clubului, ar urma să dea în jur de 100.000 de euro, clauză de formare. Eu m-aș bucura foarte mult să semneze cu noi”, a dezvăluit antrenorul Dan Alexa.

Din punctul de vedere al antrenorului, pentru Dragomir ar fi mult mai bine să continue să joace la Timișoara, unde ar fi văzut ca juniorul în care clubul își pune toate speranțele, cum a fost Cristi Bărbuț în urmă cu un sezon. ”Vlad e un băiat talentat, e un băiat de caracter, nu e un jucător infatuat. Aici ar fi copilul Timișoarei, ar avea sprijin din toate părțile, e un mare atuu pentru el, i s-ar forța creșterea lui. Din tot Centrul de Copii și Juniori, ar avea cele mai mari șanse să joace la echipa aceasta, m-ar ajuta cel mai mult”, a mai adăugat Alexa.

Între timp, Dragomir a primit o nouă convocare la naționala U16, alături de alți trei juniori de la clubul timișorean, Cristian Podină, Andrei Mezin și Denis Hăruț. Reprezentativa de juniori va disputa săptămâna viitoare un turneu amical organizat de UEFA, la Mogoșoaia.

Anda DELIU
(sursa foto: www.sport9.ro)

1 COMENTARIU

  1. buna ziua am si eu un baiat de 13 ani care a jucat fotbal in romania , cum pot sa l duc la o scoala de fotbal la londra deoarece ne am mutat aici multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ