DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara a avut o creștere a numărului de candidați și implicit a numărului de studenți confirmați la concursul de admitere din luna iulie a acestui an.

Dacă în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare s-a înregistrat o concurență și de peste 10 candidați pe loc, sunt programe de studiu unde, după rundele de confirmări, au rămas locuri libere fără taxă, locuri care pot trezi interesul absolvenților de liceu.  Astfel, 4 facultăți căutate de elevi se regăsesc cu următorul număr de locuri fără taxă: Facultatea de Mecanică și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale cu câte 35 de locuri fiecare, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului cu 33 de locuri, Facultatea de Construcții cu 63 de locuri.

Datorită concurenței mari din cadrul anumitor specializări, sunt domenii unde admiterea este deschisă doar pentru locurile cu taxă rămase.

Înscrierile încep din data de 4 septembrie. Informații legate de admitere, atât pentru programele de studiu de licență cât și pentru cele de master, sunt oferite pe pagina web a universității, în cadrul secțiunii Admitere.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă să ofere un loc în cămin tuturor studenților săi, netimișoreni, care solicită cazare. Astfel, aproximativ 6000 de locuri de cazare sunt disponibile, la tarife accesibile și standarde internaționale, în cămine studențești de 2 respectiv 5 persoane. Totodată, politehniștii pot beneficia de servirea mesei, la prețuri preferențiale, în restaurantele studențești ale Universității și de acces gratuit la bazele sportive cu dotări de ultimă oră.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ