DISTRIBUIȚI

Astăzi a fost rumoare mare la Bastionul Theresia. Cetatea vitejilor a fost construită, dând mână cu mână,  de domni și domnițe de toate vârstele, veniți, cu mic cu mare, să dea ascultare celor care își instalaseră corturile tematice în zonă. Mulți au întins arcurile, au încercat puterea săgeții, și au fost premiați. Apoi au aplaudat încântați muzica și dansul curtenilor de ocazie, iar la final au călcat apăsat în coloana paradei în sunetul cimpoaielor și a tobelor.

 

 

Fie ploaie, ori soare arzător, toți vitejii, mai ales cei de vârste fragede sunt așteptați atât mâine, cât și duminică, la Muzeul Național al Banatului, în cetatea vitejilor!

 

 

 

 

Sâmbătă, 2 septembrie

12,00 Ateliere de duel scenic și folosire a armelor istorice, cu actorii trupei Peregrinii
13,00 Instalarea taberei grupului de muzică istorică Lupus Dacus
14,00 Atelier – Cum să înțelegem mai bine muzica medievală – cu muzicienii de la Lupus Dacus
15,00-17,00 Oaspeți în Tabăra Nomazilor – Interacțiune cu războinicii stepei, viața acum o mie de ani – iurta mare a trupei Losonczy Istvan Baranta
18,00 Muzica și arta războiului – Exerciții de antrenament cu arme medievale ale actorilor de la Peregrinii pe muzică istorică  cu Lupus Dacus
19,00 Spectacolul Războinicilor Pustei – Un show oferit de Losonczy Istvan Baranta și Asociația Szent Laszlo care va prezenta lupte cu bicele păstorești, fokoșul , săbiile, folosirea arcurilor tradiționale.
20,00 Concertul Menestrelilor Războinici

Ziua III – duminică, 3 septembrie 2017

10,00 – 12,00 Dimineața în tabăra nomazilor – Ateliere cu artiștii grupului de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor.
14,00-16,00 Lecții interactive de istorie – cum s-au educat pentru viață luptatorii stepei -o prezentare interactivă de jocuri tradiționale pentru copii, îndeminare cu bâte scurte și lungi, bice păstorești, învățare scriere pe răboi, exerciții de concentrare, coordonare, reflex.
16,00 Amurgul menestrelilor, concert de încheiere cu Peregrinii și invitații lor
17,00 Vitejii își iau rămas-bun – Adunarea taberelor, salve de tun (încărcături speciale de spectacol)

LĂSAȚI UN MESAJ