DISTRIBUIȚI

Alb-violeții de la Informatica Timișoara au câștigat cu 7-0 derby-ul bănățean cu Muncitorul Reșița și continuă drumul perfect din acest start de sezon. Portarul Vlad Iancu a revenit pe Bega, dar nu a jucat, la un meci la care tinerii au primit multe șanse. Deco și Rakic au marcat fiecare de două ori, plus câte un gol pentru Ilaș, Ivașcu și Călin.

Informatica a adus trofeul Supercupei în sală la ieșirea de la vestiare. Gazdele au început cu Roberto Voin în poartă, Felipe, Savio, Rakic și Simic. Dominarea jocului s-a concretizat prin golul din minutul 3 al lui Rakic. Au urmat ocazii pentru Rakic, Felipe și Deco, iar ultimul brazilian a și marcat pentru 2-0 în minutul 6. Tot Deco a mărit diferența în minutul 8, la 3-0, după care portarul Jivan a respins un șut puternic al lui Simic. Vali Ilaș a luat mingea pe cont propriu și a marcat pentru 4-0 în minutul 14. Până la încheierea primei reprize, Timișoara a mai avut o bară, prin Rakic.

La reluarea meciului, în poarta timișorenilor a intrat Teddy Lungu. După ce portarul Jivan a scos o minge, tânărul Laurian ivașcu a marcat pentru 5-0 în minutul 24. Cu mai mulți jucători mai tineri trimiși de Lupu în teren, reșițenii au avut ocaziile lor, după ce au încercat să înscrie prin Fedor și Pugilă, dar fie au trimis pe lângă poartă, fie fără probleme pentru Lungu. Rakic a marcat în minutul 36 pentru 6-0, iar peste un minut, Deco l-a servit excelent pe Simion Călin, iar tânărul sportiv a înscris reușita finală, de 7-0.

Robert Lupu a spus că Vlad Iancu a fost adus pentru a antrena tinerii portari, dar că va și apăra la meciurile importante. Despre Ion Al-Ioani, antrenorul-jucător a explicat că nu va avea nevoie de el dacă nu se va antrena cu echipa, întrucât în prezent jucătorul are o afacere în orșaul natal, Târgu Jiu. ”Un meci ușor pentru noi, dar cum am avut programarea cu Supercupa și prima etapă, mă rugam măcar un meci – cum noi am început în 7 august pregătirile – măcar unul să-l fi câștigat din cele două. Ne-am pregătit bine, am fost serioși.  Acest meci a venit așa, ca un ”mulțumesc” după cele două jocuri. Una peste alta Reșița a prestat un joc bun, știu că trec printr-o situație foarte grea, au pierdut toți jucătorii. Au acum jucători de la terenul mare, care nu cunosc futsalul. Ei încearcă să păstreze tradiția de futsal a acestui nume, Muncitorul. Cred că la ei e situația mai grea, din câte am înțeles, nu au nicio susținere financiară. Noi așa cum suntem, mai încearcă domnul Gabi Lungu să mai mențină atmosfera. Nu știm nici noi care e situația. Echipa sigur va rezista, dar grupul acesta de jucători…Nu știu dacă vom reuși să ținem grupul acesta din decembrie dacă situația financiară nu se schimbă”, a spus Lupu.

Muncitorul funcționează în condiții destul de grele pentru prima ligă. ” E o situație mai dificilă având în vedere că avem probleme financiare. Suntem câțiva jucători care doar ce ne-am strâns, vara aceasta. Nu am mai jucat la futsal, am evoluat doar pe teren mare, dar avem ambiție. Sperăm să facem o figură frumoasă. Bineînțeles, am și întâlnit o echipă bună, Timișoara, care, după părerea mea, este cea mai bună din țară. Avem o săptămână de vacanță, sper să strângem rândurile și să facem o figură frumoasă în continuare. Felicit echipa gazdă, foarte bună. Am avut câteva situații bune de a marca, nu am reușit, sper să o facem pe viitor”, a precizat jucătorul Dorel Zamfir.

Săptămâna viitoare campionatul se întrerupe, deoarece echipa națională dispută barajul cu Georgia. Informatica va juca în deplasare la Odorheiul Secuiesc, în jurul datei de 17 septembrie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ