DISTRIBUIȚI

Ministerul Apărării Naționale a transmis în data de 5 septembrie 2017 un comunicat de presă prin care „informează” întreg mapamondul că România nu mai are bani pentru  plata salariilor soldaților români, în condițiile în care Armata Română este singura instituţie în care mai are poporul încredere și singura instituție, care cu siguranță e în slujba poporului român. Cum a ajuns cel mai sigur stat și partener euroatlantic de pe Flancul Estic în situația de a nu-și putea plăti soldații?

O țară membră NATO îi arată ”dușmanului” vulnerabilitățile prin intermediul biroului de presă de la minister, în condițiile în care guvernarea PSD-ALDE s-a lăudat de la preluarea guvernării că au alocat  un procent de 2% din PIB pentru procesul de înzestrare a Armatei Române.

În ciuda demagogiei și a populismului  promovat de actuala guvernare,  am avertizat în repetate rânduri că în Legea bugetului de stat nu sunt prevăzuți banii pentru salarii pentru mai multe instituții publice decât până în luna septembrie a acestui an.

Prin situația creată la Ministerul Apărării Naționale,  România furnizează muniție grea adversarilor NATO, devenind tot mai impredictibilă:  moralul trupelor este sabotat și achizițiile militare sunt sabotate. Cu o Turcie căzută de pe harta stabilității, cu o Polonie care dansează periculos jucând cartea naționalismului pe ritmuri eurosceptice, în contextul unor mișcări incredibile de trupe pe 4 fronturi de foc, dintre care unul la o aruncătură de băț, România nu-și plătește militarii!

România nu-și poate plăti armata într-un context geopolitic  în care Federația Rusă a aruncat în aer Tratatul Forţelor Nucleare cu rază medie, ameninţând NATO şi din Marea Neagră, prin desfășurarea în perioada 14-20 septembrie 2017 a exerciţiilor masive Zapad 2017 din Belarus. Federația Rusă a amplificat prezenţa sa militară pe toate meridianele, cu precădere în apropierea graniţelor de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în Marea Neagră. De la Nord la Sud, din Marea Nordului, la frontiera cu Norvegia, Suedia şi Finlanda, trecând prin Marea Baltică, teritoriul statelor baltice, Belarus şi Ucraina, în Marea Neagră şi mergând mai la Sud, în Estul Mediteranei, Federaţia Rusă şi-a amplificat prezenţa militară pentru a masca o eventuală operaţiune într-o singură direcţie şi pentru a verifica reacţiile Alianţei Nord Atlantice pe o largă desfăşurare geografică.

În calitatea mea de deputat și de membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, solicit, Primului Ministru al României sa ia măsurile care se impun pentru redarea demnității militarilor români și a Armatei Române.

Cornel Mircea Sămărtinean

Deputat PMP de Timiș

 11.09.2017

LĂSAȚI UN MESAJ