DISTRIBUIȚI

Baschetbaliștii de la BC SCM Timișoara au pierdut primul meci al turneului amical Cupa Timișoara, jucat cu formația care le-a administrat patru înfrângeri sezonul trecut, CSU Sibiu. Ardelenii au câștigat cu 89-84 după un joc în care au evoluat și fără român pe parchet, într-o formulă pe care o vor putea utiliza însă în cupele europene.

Timișorenii în schimb au jucat conform cerințelor din campionat, cu un român în permanență pe parchet și cu jucător U23 în primul sfert. Costescu a început meciul cu Tohătan, Burdgess, Jeremic, Komatina și Diaz. Pe sferturi, scorul a fost de 27-24, 21-17, 16-26, 21-22, cu sibienii intrați bine în meci. Timișoara a reușit să revină destul de bine pe tabelă, însă apoi, după 48-41 la pauza mare. Totuși, în ultimul sfert, Sibiul a marcat foarte ușor, inclusiv pe pătrunderi, și astfel, au revenit la conducere. Nu au jucat deloc Popa-Calotă, revenit la Eurobasket, dar nici tinerii Mocrițchi, Penciu sau Ursan. Jeremic a fost cel mai bun marcator, cu 24 de puncte, urmat de Komatina, cu 17 puncte, Mijajlovic, cu 14 puncte, la fel ca Diaz, Drăgușin, 9 puncte și Burdgess, 7 puncte. Tohătan, Păun și Gheorghe  au jucat fără să marcheze. La Sibiu Capers și Caser au dat câte 24, respectiv 22 de puncte.

Tudor Costescu nu a gustat înfrângerea, dar nu e îngrijorat. „Nu ne pică deloc bine această înfrângere, deși am jucat în formule variate. Am avut și ceva probleme cu greșelile personale. Cât timp am fost într-o formulă aproape de cea reală, am funcționat destul de bine. Însă din păcate, am fost dominați evident fizic în duelurile unu la unu. Acolo a fost practic diferența și câteva recuperări ofensive care ne-au costat în aceea ce privește rezultatul meciului. În rest, o evoluție nemulțumitoare pentru câțiva dintre jucători. Sper că lucrurile se vor schimba, avem destul timp. Sigur că e de abia al doilea meci de pregătire, nu sunt mult de așteptat. Am avut două minute în care am pus mingea de vreo cinci ori pe lângă coș, câteva driblinguri sau pase în aut. Greșeli pe care sunt convins că nu le vom repeta în viitor. Ei am înțeles că joacă și cupe europene, joacă și cupe europene. A fost mult pozițional. Ne-am depășit fizic, în duelurile unu la unu. Noi nu am vrut să dăm ajutor, nu am vrut să expun jucătorii. Am vrut să-i potențez în ceea ce priveşte intensitatea apărării, dar se pare că astăzi unii dintre adversari au fost mai buni ca apărarea noastră în relația unu la unu. Nu-mi fac probleme. Știu că nu suntem cea mai puternică echipă din campionat din punct de vedere fizic, dar mă așteptam să punem altă presiune”, a declarat tehnicianul.

În primul meci, KK Vrsac s-a impus cu 101-99 cu CSM Oradea, după o repriză de prelungiri. Sâmbătă, Timișoara joacă cu bihorenii, iar sârbii, cu Sibiul.

LĂSAȚI UN MESAJ