DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta, dar și următoarea, lângă Timișoara va avea loc Hernecova International Jumping, competiție care reunește participanți din Europa și Asia.  Concursul de echitație din acest an are cea mai mare anvergură în domeniul ecvestru din ceea ce s-a organizat până acum în țara noastră.

La Herneacova sunt așteptați 200 de călăreți din 19 țări, cu 450 de cai. Vor fi nu mai puțin de 42 de probe de niveluri diferite de dificultate, peste obstacole cu înălțime între 1,2 metri și 1,5 metri. În prima săptămână de concurs, între 13-17 septembrie, premiile se ridică la 98.000 de euro. Iar în a doua, în perioada 20-24 septembrie, premiile se ridică la 139.900 de euro, pentru un fond total de 237.900 de euro. La competiție vin specialiști de nivel european: francezii Damaris Islalmalun, președintele juriului de arbitri, Michel Ismalun, care organizează probele și obstacolele sau Pierre Hantz, consultant în echitație, dar și italianul Stefano Morriale, stable-manager.

La Herneacova sunt amenajate trei terenuri de concurs, grajduri mobile cu apă, canalizare și curent electric, dar și parcări pentru camioanele cu cai. ”Locaţia este cu adevărat miraculoasă, pentru călăreţi. Cred că această bază de echitaţie reprezintă o oportunitate foarte mare pentru organizarea a multe alte competiţii importante. Tocmai de aceea, vom aduce aici, câteva show-uri organizate de Longines, care este unul dintre partenerii noştri”, a declarat vicepreşedintele FEI, Armagan Ozgorkey.

Premiile sunt cele mai mari date până acum la un concurs de echitație din România. ” Noi trebuie să ne asigurăm, în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Federaţia Internaţională de Echitaţie, că tot ceea ce se întâmplă în plan naţional este conform normelor în domeniu. Când am văzut proiectul pentru această competiţie, am fost sigur că va fi un eveniment deosebit. Acum sunt convins că va fi un concurs la un nivel mult mai înalt decât multe alte evenimente pe care le-am văzut în Europa. În România, nu îmi amintesc să fi avut loc vreun concurs de o asemenea anvergură, iar premii atât de mari nu s-au acordat la nicio altă competiţie de echitaţie din ţara noastră” a spus preşedintele FER, Vlad Bontea.

(foto: Constantin Duma, Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ