DISTRIBUIȚI

Echipa României de futsal dispută marți primul joc din barajul în dublă manșă cu Georgia, pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor din Slovenia. Selecționerul e Robert Lupu, antrenor-jucător la Timișoara, iar alți trei convocați provin tot de la formația alb-violetă.

E vorba de portarul Vlad Iancu, plus brazilienii naturalizați Savio Valadares și Felipe Oliveira. Lupu nu le garantează că vor fi titulari. ”Cu siguranță mă vor ajuta, de asta m-am luptat să fie acolo. Nu vor fi titulari, nimeni nu este titular. Ei sunt o soluție foarte bună pentru echipa națională, dar eu și ei de muncit pentru a prinde primul opt”, a punctate Lupu. Reșițeanul are ca obiectiv calificarea României la Euro și e optimist. ”Eu am un obiectiv. Sunt profesionist. La echipa națională trebuie să stai ca antrenor dacă reușești obiectivul. Dacă nu, trebuie să pleci. Eu știu pentru ce am venit acolo. Cu siguranță, cred că voi rămâne în continuare”, a adăugat Lupu.

În fața Georgiei, selecționerul își îndeamnă jucătorii să nu se considere deja victorioși. ”Este foarte greu, ca și pe teren mare, echipele mici, mai slab cotate, au investit foarte mult. Georgienii au obținut grupa de calificare la ei. Sunt mulți jucători care au crescut. Sunt mulți jucători la noi la final de cariera. Unii ar trebui să ia foarte în serios calificare aceasta. Nu joacă numele. Știu asta din gândirea mea. Dacă nu te antrenezi și nu te ții la un nivel bun, degeaba ai nume, pentru că în teren se demonstrează totul. Eu cred că plecăm cu prima șansă, dar dacă nu ne vom face treaba bine, putem să și pierdem calificarea”, a adăugat Lupu.

Marți, România joacă de la ora 19 la Deva, într-un meci televizat de Digisport 2. Returul va fi la Tbilisi, în 28 septembrie.

(foto: frf.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ