DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a câștigat la scorul de 2-1 meciul cu Dinamo București, după un gol marcat de Vașvari din penalti și altul din acțiune a lui Drăghici. Rezultatul este unul extraordinar pentru alb-violeți, după ce au bătut și liderul CFR Cluj, mai ales că acum vine în fața unei echipe hulite de iubitorii de fotbal bănățeni. Cu acest rezultat, Poli a ajuns la 16 puncte, a detronat-o pe Dinamo de pe locul 6 și se află pe loc de play-off.

Dinamo a început mult mai hotărâtă, mai ales că Șeroni a lăsat un adevărat bulevard pe partea sa. Costache s-a dus cu minge spre buturi, în minutul 2, însă a tras dintr-un unghi aproape mort, direct în Curileac. Peste 12 minute, Steliano Filip i-a pasat bine, dar Costache tot nu a nimerit spațiul porții. Au urmat șanse pentru Poli. În minutul 20, Cînu a preluat cu capul peste poartă o centrare de la Munteanu. Au urmat șuturi de la distanță, peste buturi, ale lui Munteanu și Vașvari, dar și un șut anemic, reținut de Penedo, al lui Drăghici. Dinamo a egalat în minutul 30, când Nemec a pasat filtrant pentru același Costache, de data aceasta ajuns în centru, care a marcat fără probleme de lângă Șeroni. A urmat alt șut irosit de Crețu după care Bîrnoi a primit o pasă de la Șeroni. Dublat de om, jucătorul a fost luat de Penedo din plin și arbitrul Cojocaru, care nu a sancționat alte faulturi ale dinamoviștilor care s-ar fi impus, a dictat penalti. Vașvari a marcat fără probleme, iar până la pauză, Hanca a irosit o șansă importantă, iar Curileac a intervenit la un șut pe poartă. Astfel, la pauză s-a intrat cu 1-1.

Repriza secundă a început cu o ocazie bună a lui Dinamo. Adam Nemec a reluat cu capul pe lângă poartă din careu, după ce era bine plasat, dar doar a ”ras” balonul. Jocul s-a răsturnat însă în favoarea celor de la Poli. În minutul 56, Drăghici s-a întors cu mingea și a  tras, din careu, iar Penedo a respins. La reluare a apărut nou-intratul Curjuric, care a tras însă pe lângă poartă, la prima atingere. Peste un minut, Bîrnoi a irosit o ocazie monumentală, cu șut pe lângă colțul lung, de lângă prima bară. Cu Dinamo mutând ofensiv, tot Poli a înscris. Insistențele lui Drăghici au lăsat-o pe Dinamo fără minge. Dublat de Vașvari, atacantul a fost bine servit și a marcat pentru 1-2 în minutul 63. A urmat un șut peste poartă a lui Curjuric, dar și o centrare a lui Șeroni reținută de Penedo. Curileac a făcut o paradă frumoasă, când Crețu a fost aproape de autogol. Dinamo a luptat să egaleze, dar nu a reușit să facă mare lucru, cu excepția unui ultim șut puțin peste poartă al lui Șerban, chiar la ultima fază.

Dinamo București: Penedo, Hanca, Nedelcearu, Katsikas, Filip, Anton (min 62 Rivaldinho), Mahlangu, Costache, Nascimiento (min 85 Șerban), Salomao, Nemec (min 55 Bokila)

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Șeroni, Artean, Soljic (min 55 curjuric), Munteanu (min 88 Ciucur), Vașvari, Bîrnoi, Drăghici (min 76 Miguel)

Ionuț Popa a dat din nou o declarație puțin ciudată și a spus că cele două rezultate sunt întâmplătoare. ”Când a început  jocul mă gândeam să nu luăm multe pentru că Dinamo a început agresiv, a dus mulți jucători în careul nostru. Îmi era frică să nu luăm bătaie la scor. În repriza a doua am avut două ocazii, în minutele 56 și 57. Mă bucur că am câștigat. Ce să zic, nimic mai mult. La penalti nu mă uit niciodată. La Iași am desemnat doi jucători să dea penalti și amândoi au ratat. Cei de la Dinamo strigau să merg eu la națională, iar maseurii îmi spuneau să-i iau la națională. Cei doi antrenori merită să fie selecționeri. Una e să fie antrenor, alta selecționer. Azi am jucat fără doi jucători de bază, Doman, Țigănașu și Mailat, dacă clubul nostru pierde acest caz, se va ajunge în justiție. Noi i-am plăti bani luni, iar el duminică a depus memoriu. Dacă cei de la Comisie consideră duminica zi lucrătoare, vom merge la doamna Kovesi. A fost nimereală și cu Cluj și cu Dinamo. Noi suntem o echipă care astăzi nu am vrut să fim mică. Îi felicit pe jucători, e meritul în exclusivitate numai al lor. Mă gândesc la rezultate, să avem o echipă bună”, a declarat tehnicianul la Digisport.

Gabriel Vașvari a spus că organizarea aduce succesul lui Poli. ”Dinamo a jucat foarte bine în prima repriză, ne-au dominat și au ratat câteva ocazii, dar în repriza a doua, noi am avut situațiile mai bune. Până la gol a avut Ivan două ocazii și Bîrnoi, una. E o presiune mare la fiecare penalti, mă bucur că reușesc să-mi stăpânesc nervii și să reușesc să marchez în continuare. Ne pregătim bine, suntem o echipă bine organizată, toți tragem la aceeași căruță și cred că asta e destul”, a spus jucătorul.

Cosmin Contra a fost negru de supărare după meci. ”Stăteam pe bancă și nu știam ce să fac. Timișoara e o echipă foarte periculoasă, bine așezată în teren, care pe contraatac e una dintre cele mai bune în momentul de față din România, cu jucători foarte rapizi. Au egalat foarte repede după ce noi am marcat. Noi am început foarte bine jocul, am și marcat după care a venit faza aia de la penalti, au egalat, și, după pauză, nu-mi explic ce s-a întâmplat. Chiar nu găsesc explicația. Le-am zis că eu sunt primul, că nu merită să purtăm acest tricou, nici ei! Știam că Jeremy trebuie să se adapteze la noii colegi, la sistem, cu colegii și Adam Nemec. Nu a avut prospețime. Dar chiar și așa, am avut ocazii periculoase în debutul meciului, chiar și ocazia lui Costache. Nu am știut să gestionăm acest 1-0, să jucăm la rezultat. A venit un cadou în a doua repriză, ne-au marcat 2-1 și acolo s-a rupt ceva în sânul echipei. Mai erau foarte multe minute din repriza a doua, dar nu am reușit să avem limpezime în acțiuni, nici în repriza a doua nu am avut cursivitate. Ei s-au apărat foarte bine și au plecat pe contraatac foarte periculoși. E o victorie meritată a Timișoarei, după cum am arătat noi. Dacă vom continua așa, va fi foarte greu să prindem play-off-ul. Dar, pun pe seama unui accident și sper să ne revenim”, a punctat tehnicianul.

(foto: Leczki Jozsef)

LĂSAȚI UN MESAJ