DISTRIBUIȚI

Federația Română de Scrimă a anunțat marți dimineața decesul șui Tudor Petruș, antrenorul secției de floretă de la clubul CSU Poli Timișoara. Antrenorul a pregătit-o pe Laura Badea când a câștigat medalia de aur la floretă în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996.

Anul acesta, Tudor Petruș ar fi împlinit 68 de ani. Antrenorul s-a născut la Cluj-Napoca, în  2 octombrie 1949. Absolvent al ANEFS București, unde a studiat scrima cu Jacques Istrate și Vasile Chelaru, Petruș a fost legitimat ulterior la CSA Steaua București, cu care a câștigat, în 1978, medalia de bronz la Cupa Europei la Scrimă. Anterior, în 1976, primise deja titlul de maestru al sportului, iar la Jocurile Olimpice de la Montreal a luat locul 45 la individual și locul 9 cu echipa. A participat și la Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova, unde a luat locul 5 cu echipa României și locul 35 la individual.

După finalizarea carierei sportive, a devenit antrenor la CSA Steaua, iar ulterior, a fost secund la lotul național, sub comanda lui Ștefan Haukler. A devenit antrenor principal la lotul de floretă, care a cucerit titlul mondial în 1994 și 1995, după care a venit performanța Laurei Badea. În ultimii ani, a activat ca antrenor federal și antrenor al secției masculine și feminine de scrimă de la CSU Poli.

(foto: gsp.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ