DISTRIBUIȚI

Poli e pe loc de play-off, dar a primit o veste dură în plan financiar. Primarul a anunțat oficial că nu poate da bani publici la echipă, deoarece pe noua legislație, finanțarea echipei de fotbal e considerată ajutor de stat. Așadar, alb-violeții trebuie să se descurce cu resurse financiare destul de reduse.

În acest moment, la Poli s-au achitat inclusiv salariile pe luna iulie, cu împrumuturi girate cu tranșa de drepturi TV din iarnă. Aceste sume datorate terților, impresarului Opria și unor oameni din mediul de afaceri, sunt cesionate, la fel cum au fost și datoriile pentru chiria la stadion și la UPT, pentru datoriile de la plata mesei jucătorilor. De asemenea, clubul achită eșalonat, cu câte 50.000 de euro pe lună, datoria mare la ANAF. Clubul trebuie să își asigure banii pentru cheltuielile de funcționare, rata la ANAF și salarii din sponsorizări, vânzări de bilete și materiale promoționale și o eventuală vânzare de jucători la iarnă. Trebuie luat în calcul că la iarnă, din tranșa de drepturi TV, clubul mai vede doar 250.000 de euro, în cazul fericit în care nu se mai fac noi împrumuturi.

Un termen important este data de 31 decembrie, până când Poli trebuie să achite toate salariile pe lunile august și septembrie, deoarece clubul e monitorizat de UEFA și riscă o depunctare. De asemenea, data-cheie este 31 martie, când urmează să fie depus dosarul de licențiere pentru viitorul sezon. Până atunci, trebuie achitate toate datoriile la data de 31 decembrie, altfel, clubul nu va putea evolua în Liga I, deoarece s-a eliminat sistemul cu penalizări de depunctare. Așadar, Poli trebuie să plătească încă cinci salarii, iar FRF să accepte eșalonarea plăților la ANAF, întrucât din 2018, nu mai sunt permise nici datoriile la stat.

(foto: Leczki Jozsef)

LĂSAȚI UN MESAJ