DISTRIBUIȚI

Deși nici măcar nu a început, Liga Națională de Baschet feminin are deja două formații care au aruncat prosopul. După Poli Iași, a venit rândul celor de la CSM Târgoviște, astfel că CS SCM Timișoara va juca într-un campionat cu zece echipe, din care nu va retrograda nimeni. Echipa timișoreană a adus recent o străină pe postul de pivot.

După sezonul regulat, se vor juca grupe valorice 1-6, respectiv 7-8, iar primele opt clasate se vor califica în play-off. CS SCM Timișoara dispune de cinci străine în lot, și toate vor putea fi utilizate, deoarece trei sunt americance, una e australiancă cu pașaport britanic, iar ucraineanca e jucătoare europeană, chiar dacă nu provine dintr-o țară UE. Pivotul Anna Kiiriienko măsoară 1,90, are 23 de ani și a jucat la ea în țară, la Dnipropetrovsk, în Belarus, la GK Sozh-GGU Gomel, în Bulgaria, la Haskovo, dar și în ligile secunde din Turcia sau Franța, forte în baschetul feminin. În ultimul sezon a jucat la Istanbulgucu și Limoges. În Turic,a a avut medii de 15.8 puncte și 7.8 recuperări, iar la francezi, de 6.7 puncte și 3.9 recuperări în 17 minute de joc.

Echipa antrenată de Mihai Coldea ar fi trebuit să joace duminică un amical cu sârboaicele de la Kraljevo, dar locul 5 din Serbia nu a mai putut face deplasarea din pricina accidentărilor. Timișorencele au programate două meciuri de verificare în deplasare. Unul va fi miercuri, la Târgu Mureș, iar altul, joi, la CSU Alba Iulia, cu care e programată și un retur, duminică, la Timișoara.

(foto: facebook.com/pg/CS-SCM-Timisoara-Baschet-Feminin)

LĂSAȚI UN MESAJ