DISTRIBUIȚI

Voința Biled s-a calificat în turul IV-a din Cupa României după ce a eliminat-o în timp regulamentar pe Ripensia Timișoara cu 1-0, după golul marcat de Dragan Paulevici. Cu o sărbătoare reală pentru comuna Biled, rămâne regretabilă atitudinea față de cei patru oameni de presă prezenți la meci. Delegatul gazdelor ne-a dat cu dificultate formațiile, colegul cameraman a fost trimis să filmeze de pe o schelă șubredă, iar în tribună, unii spectatori au făcut glume deplasate la adresa ziariștilor, iar un pretins apropiat al primarului ne-a amenințat și că ne dă afară.

Partida s-a desfășurat în cadrul rustic din localitate, cu terenul cu lan de porumb în jur. Înainte de start, s-a dat cu petarde și artificii de mică intensitate, iar tribuna a fost plină. În premieră, spectatorii au intrat cu bilet la Biled. Ripensia a fost însoțită de un grup numeros de fani, dar Remus Steop a odihnit titulari importanți precum Rădulescu, Zaluschi, Dumiter, Matiș și Mediop. Prima repriză a fost una săracă în ocazii, mai ales că jucătorii de câmp Eduard Codrean, împrumutat de la ACS Poli, sau Denis Neamțu, împrumutat de la ASU Poli, au debutat în tricoul Ripensiei. În a doua jumătate a primei reprize a avut loc și una ocazie din prima jumătate de meci. Golda a tras la poartă, portarul Bogdan Nicu a respins, mingea a ajuns la Neamțu, care a ratat monumental. Astfel,la pauză s-a intrat cu 0-0.

Remus Steop nu a făcut nicio schimbare la pauză, iar Biledul a abordat cu mai mult curaj repriza a doua, în care au și marcat. În minutul 53, Meltiș a tras periculos pe lângă poartă, pentru ca ulterior, Munteanu să scoată cu greu o execuție a lui Tomescu. În minutul 60,  Ripensia i-a trimis în teren simultan pe Zaluschi, Mediop și Dumiter. Totuși, Voința a marcat prin Dragan Paulevici, în minutul 65, cu șut la vinclu. De bucurie, un suporter a intrat pe teren și clubul nu a reușit să îl evacueze, așa cum ar fi fost normal, iar peste câteva minute, fanul se afla pe o schelă metalică la marginea terenului. Zaluschi a tras în bară în minutul 71 și a dat câteva speranțe fanilor Ripensiei, huiduiți însă de cei din Biled. Egalarea putea veni în minutul 81, când Mediop putea marca după ce Bogdan Nicu a ieșit din poartă, dar Drăguș a scos salvator. Peste trei minute, Horcea i-a lăsat pe oaspeți în inferioritate, după ce a primit al doilea cartonaș galben, pentru o eliminare a ripensiștilor în zece oameni.

Voința Biled: Bogdan, Drăguș, Nohai, Piloiu, Brusturean, Bobu, Nemițanu (min 24 Tudor), Tomescu, Mihalache (min 81 Sandu), Meltiș, Paulevici

 Ripensia Timișoara: Munteanu, Popa, Vlădia, Vasiliu, Horcea, Semeniuc (min 60 Dumiter), Tudor, Ungureanu, Codrean, Neamțu (min 60 Mediop), Golda (min 60 Zaluschi)

Iulian Tăut, antrenorul Biledului, a fost vizibil emoționat după succes. ”Deocamdată nu-mi vine să cred că am reușit o asemenea performanță. Cred că am demonstrat că suntem o echipă foarte bine închegată, un grup, o familie. Muncim foarte mult, numai noi știm câte eforturi facem. Sper ca în următoarea etapă să reușim să ne regăsim tot atât de motivați. Noi am pregătit meciul contra echipei Ripensia, care chiar și cu jucătorii care au jucat mai puțin, sunt un lot mult mai valoros decât noi. Pur și simplu astăzi diferența au făcut-o băieții, care s-au autodepășit. E cea mai importantă performanță din istoria clubului, mă bucur și eu că sunt contemporan cu ea. Sper să putem încununa o astfel de performanță și cu un obiectiv mai sus, în Divizia D, o clasare în locurile 1-3”, a declarat Tăut.

Marcatorul Dragan Paulevici a spus cu sinceritate că premiul de la FRF va fi cheltuit pe bere cu echipa.A fost o surpriză pe care nici noi nu credeam că o vom reuși. A fost un meci foarte greu, o echipă cu tradiție, foarte bună, au avut posesia, au avut jocul în mână. Noi i-am așteptat și a dat roade contraatacul nostru. Ripensia nu a fost cu toți titularii, noi oricum ne așteptam la un meci greu, cu toate că au venit cu multe rezerve. Și rezervele s-au mișcat bine, au fost la nivelul așteptărilor. Chiar ne-a fost greu să putem să înscriem. Am eliminat două echipe de Liga a III-a, Ripensia, echipă de Liga a II-a. Sperăm să fim o echipă puternică și noi să ne arătăm valoarea în continuare. Noi suntem o echipă mică, de sat, de comună, vrem să facem o atmosferă frumoasă, indiferent de ce adversar vine”, a punctat jucătorul.

Remus Steop și-a asumat ideea necâștigătoare de a menaja titularii.Într-un meci de Cupa României se poate întâmpla orice. Nu am fi avut voie să terminăm cu acest rezultat. Sperăm să ne revenim și să recuperăm jucătorii accidentați care nu au evoluat astăzi. Până la meciul de sâmbătă, să putem câștiga meciul de campionat. Felicit echipa-gazdă pentru determinarea cu care au jucat astăzi și le doresc mult succes în continuare.  Înaintea jocului asta am decis să joace și cei care au jucat mai puțin, am menajat câțiva jucători. Am avut și trei accidentați de la ultimul joc. Nu am un lot atât de mare încât să-mi permit să duc cu același număr de jucători ambele competiții. Au avut prilejul să joace majoritatea dintre ei, din păcate, s-a terminat cum s-a terminat. Chiar și așa, am avut câteva ocazii pe care nu ar fi trebuit să le ratăm. Pentru mine fiecare meci trebuie câștigat, nu am reușit, asta e”, a precizat tehnicianul Ripensiei.

În turul IV, intră toată echipele de Liga a II-a.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ