DISTRIBUIȚI

”Leii” din Banat au câștigat cu 72-61 amicalul jucat vineri cu Szeged, în cadrul turneului patrulater Felegyhazi. La patrulater mai participă formațiile din Kecskemet și Novi Sad, iar locația e undeva în apropiere de orașul primei echipe enumerate.

Pe sferturi, scorul a fost de 21-16, 18-22, 14-13, 19-10. Bănățenii s-au distanțat pe final, când au fost mai proaspeți și au marcat puncte pe contraatac. Tudor Costescu a utilizat din nou formula de start din Tohătan, Burgess, Jeremic, Komatina și Diaz. Tudor Gheorghe nu a evoluat deloc, din cauza unor probleme la gleznă, dar în schimb a jucat Popa-Calotă, 22 de minute, iar tânărul Bogdan Penciu a primit și el minute. Jeremic a fost cel mai bun marcator, cu 15 puncte și 3 recuperări. Diaz, cu 12 puncte și 10 recuperări, Mijajlovic, cu 12 puncte și 2 recuperări, Popa-Calotă, 10 puncte și 3 recuperări, Komatina, 9 puncte, Tohătan, 6 puncte, Păun, 4 puncte și 3 recuperări, Burgess, 4 puncte. A mai jucat Drăgușin, care a reușit 3 recuperări, și Penciu.

Tudor Costescu a fost mulțumit de elevii săi. ”Este important că am câștigat, pentru moral. A fost un meci încâlcit, dar totuși avem o organizare ofensivă tot mai bună și asta ne-a ajutat să momentele importante, când am reușit să marcăm coșurile ce ne-au adus desprinderea. Faptul că venim de pe drum poate și-a pus amprenta asupra nivelului de intensitate și efort al băieților, dar am avut momente foarte bune și de contraatac, de apărare individuală și colectivă. Eu consider că am crescut față de partidele de acum o săptămână. Trebuie să învățăm să câștigăm orice fel de meciuri”, a declarat tehnicianul.

Sâmbătă, BC SCM Timișoara joacă finala turneului.

(foto: facebook.com/bcscmtimisoara)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ