DISTRIBUIȚI

Elevii lui Tudor Costescu au pierdut sâmbătă al doilea meci de la Cupa Félegyházi, la scorul de 85-69 cu Duna Aszfalt Kecskemet. BC SCM Timișoara a terminat pe locul doi turneul din țara vecină, și a fost prima dată în cinci partide când s-a început cu altă formulă de start.

Alb-violeții au început cu Tohătan, Burgess, Jeremic, Komatina și Drăgușin. Pe sferturi, scorul a fost de 20-19, 20-18, 21-13, 24-15. Maghiarii au avut în teren doi jucători din naționala Ungariei, sârbul naturalizat Kemal Karahodzic și Krisztian Wittmann. Timișoara a condus primele  în primele minute, iar în prima repriză, Jeremic  avut un procentaj de 80% la aruncările de 3 puncte. Extrema a fost sprijinită de Burgess și Popa-Calotă. După pauză, principalul marcator a fost Diaz, dar maghiarii s-au desprins cu aruncări de 3 puncte și contraatacuri rapide.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator, cu 18 puncte și 5 recuperări, urmat de Popa-Calotă, cu 15 puncte și 5 recuperări. Au mai marcat: Burgess, 10 puncte și 4 recuperări, Diaz, 8 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Komatina, 6 puncte, Păun, 4 puncte și 3 recuperări, Mijajlovic, 3 puncte, 5 pase decisive, Tohătan, 3 puncte, 3 pase decisive, și Drăgușin, 2 puncte.

Tudor Costescu a fost mai mulțumit decât de meciul cu Szeged, chiar dacă acela a fost câștigat. ”Per total, a fost un meci mai reușit decât vineri, în fața unei echipe solide, care a avut constanță în joc și ne-a pus probleme. Nu întâmplător au trimis doi jucători la naționala Ungariei și ne bucurăm că am putut înfrunta o formație așa tare, ca să știm unde ne aflăm la această dată. Am stat aproape și diferența nu reflectă jocul, decât prin faptul că ei au reușit să se desprindă fără să mai aibă replică din partea noastră. Cert e că rămâne un meci pierdut, cu câteva momente de lipsă de luciditate și de joc de echipă. Am încercat să rezolvăm meciul individual și asta ne-a costat în atac, generând unele contraatacuri pe care ei le-au speculat. Practic, este important cum vom arăta pe 30 septembrie, dar semnele sunt bune”,a declarat antrenorul.

Următorul meci al BC SCM Timișoara e miercuri, cu KK Vrsac, în deplasare.

(foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara)

 

LĂSAȚI UN MESAJ