De ieri dimineață, până în această dimineață la ora  05:00 ISU Timiș a intervenit într-o serie de situații de risc create de furtună. Au fost degajați  57 de copaci căzuți la Timișoara. S-a acționat pe axele principale de circulație,  alături de autoritățile locale.

Primarul Nicolae Robu spune că ultimele pe listă sunt intervențiile de degajare din parcuri, prioritare sunt axele de circulație și instituțiile publice. ISU Timiș a degajat la Lugoj 5 arbori, dar și la Chizătău (2), Sacoșu Turcesc (1), Deta (1), Făget (3), Begheiu Mic (1). Pompierii au degajat inclusiv stâlpi , 3 la Timișoara și unul la Pietroasa.  Cea mai anevoioasă a fost degajarea acoperișurilor căzute, și a altor elemente de construcție, 29 la Timișoara, 3 la Lugoj.

În total, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a intervenit ieri la un număr de 115 solicitări. ISU Timiș intervine și astăzi pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase.

Parlamentarul Pavel Popescu a dat strigare și a strâns voluntari care au intervenit pentru degajarea arborilor în parcul de lângă Casa Căsătoriilor, la Colegiul Tehnic de Vest Timișoara. Cu ajutorul voluntarilor au fost degajate pistele de biciclete de pe malul drept al râului Bega. Voluntarii au muncit până aseară la ora 22.30, iar astăzi continuă intervențiile, cu eforturi proprii, începând cu ora 15.00.

Marisha Zaporojan, un simplu cetățean responsabil al orașului, cum se caracterizează dumneaei, a făcut un apel către cetățeni să intervină, atât cât pot, în tot orașul. ”Cei care doresc să se implice, vor curăța în preajma locuinței lor, în zonele vecine, parcuri sau alte zone afectate, la alegere. Deșeurile sunt colectate mult mai ușor dacă sunt adunate în grămezi, amplasate cât mai aproape de marginea carosabilului”, ne spune Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al RETIM. Detalii pe evenimentul Timișoara- din nou frumoasă, Facebook.

Horticultura, Rogera Prest Com au intervenit pe o serie de străzi pentru a degaja arborii căzuți.  În Parcul Central și Alpinet s-au sistat temporar lucrările din cauza numărului mare de arbori rupți.

Grădina Zoo a avut pierderi importante, evaluate la 800.000. Piețele și instituțiile școlare au avut se confruntă și ele cu stricăciuni grave. Azi, la ora 12.00, lista cu evaluarea stricăciunilor și necesarul financiar a fost înmânată premierului , iar ulterior se va formula dosarul pentru ajutorul de stat în caz de calamitate.

În continuare, în teren intervin echipele ISU, Serviciile Voluntare de Situații de Urgență, dar și angajații Primăriei Timișoara, Retim, Enel, angajații de la Drumuri și Poduri, Poliția, Jandarmeria şi Poliția Locală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ