DISTRIBUIȚI

Campionii de la Timișoara Saracens joacă sâmbătă la terenul lui Dinamo, după o serie de rezultate necorespunzătoare cu așteptările. Situația s-a reflectat puțin și asupra vestiarului, iar Vasile Rus a renunțat la banderola de căpitan. Cu 37 de voturi din 45, vestiarul l-a ales pe Valentin Popârlan.

Matt Williams are din nou multe probleme de lot, unde doar Tangimana revine. Mureșan este foarte răcit, Seniloli are probleme la braț,Militaru, la umăr, iar Manumua a fost lovit la gleznă. ”E un meci important pentru noi, cu Popârlan căpitan. Vasile a făcut o treabă foarte bună, dar i s-a părut că lucrurile deveniseră dificile și a decis să se dea la o parte. Jucătorii l-au votat pe Popi, el a mai avut acest rol. E mai greu acum, suntem un pic ieșiți din formă. Sunt puțin surprins de atitudinea celor de aici, lumea se așteaptă să câștigăm mereu. Mai e timp până în mai, avem și foarte mulți accidentați. Echipa luptă, avem o apărare foarte bună, problema e că dăm prea ușor lovituri de pedeapsă adversarului”, a declarat Williams.

În acest context, Vali Popârlan a vorbit despre dificultatea meciului cu Dinamo. ”Aș vrea să le mulțumesc colegilor și antrenorului. Încă suntem campioni, chiar dacă am pierdut câteva puncte. Nu cred că asta ne afectează cu nimic, încă suntem dornici de victorii. Nu am pus pușca în rastel, abia am ieșit la vânătoare. Și sezoanele trecute am pierdut puncte, dar la final am reușit să ridicăm trofeul. Suntem una dintre cele mai bine pregătite echipe. În condițiile în care suntem acum, trebuie să respectăm toți adversarii, pe Dinamo, Iași, Cluj. Cu cât îi vom respecta mai mult, cu atât se va vedea asta pe tabela de marcaj. Trebuie să fim mai disciplinați, rugby-ul e un sport care clădește caractere”, a spus noul căpitan.

Mădălin Bunoiu, reprezentantul echipei în Biroul Federal al FRR, nu consideră că va fi o problemă câștigarea unui nou trofeu. ”Avem un nou căpitan, îi mulțumesc lui Vasi pentru tot ce a făcut. Și-a îndeplinit cu brio sarcinile pe care și le-a asumat. Iubitorii de rugby rămân o comunitate strânsă în jurul echipei, dincolo de rezultatele din ultima perioadă, care contează mai puțin în raport cu obiectivele propuse”, a declarat Bunoiu.

Meciul de pe terenul lui Dinamo se dispută sâmbătă de la ora 11 și va putea fi urmărit pe site-ul rugbytv.ro.

(foto: facebook.com/rugbytimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ