DISTRIBUIȚI

Achiziţia unui imobil este fără doar şi poate un pas important şi o investiţie cu greutate. Alegerea este cea care aduce urmări pe termen lung. O astfel de provocare invită mai întâi de toate la cântărirea opţiunilor diverse ce se găsesc pe piaţa de profil. Mai cu seamă având în vedere prosperitatea domeniului imobiliar, se înţelege şi varietatea de tipuri de apartamente puse la dispoziţie spre vânzare.

Când vă găsiţi în căutarea unei proprietăţi imobiliare iată ce sfaturi ne oferă experţii portalului compariimobiliare.ro.

Zona vs. preţuri

Aşa cum bine se ştie, fiecare zonă a unui oraş este cotată din punct de vedere imobiliar, aşadar, dacă pretenţiile vizează centrul unui oraş, zona zero, trebuie să vă aşteptaţi ca preţul de achiziţie să crească considerabil. În multe din oraşele ţării preţurile au crescut semnificativ, datorită unei bune dezvoltări pe piaţa de profil. Şi creşterile în construcţii au un cuvânt de spus, precum şi solicitările de apartamente noi.

Pentru astfel de informaţii detaliate platforma online compariimobiliare.ro oferă statistici actualizate şi detalii edificatoare pentru doritori. Spre exemplu, pentru categoria celor interesaţi de apartamente de vanzare in Timisoara aflăm că media preţurilor aduce cu greu o cotă de sub 1000 de euro per mp. Asta se întâmplă în zona Ciarda Roşie, ce are un preţ estimat la 720 €/mp. De asemenea, cea mai bună şi implicit scumpă zonă din Timişoara este cotată la 1428 €/mpsi este vorba de P-ţa Unirii.

Vizita apartamentelor

Desigur că cel mai edificator mod prin care să găsiţi apartamentul dorit, indiferent de zonă şi alte pretenţii, este vizionarea. Aceeaşi experţi de la Compari Imobiliare ne dezvăluie faptul că cel mai indicat este vizionarea a cât mai multe locaţii. Oricâte detalii ar putea oferi un anunţ, la faţa locului totul este mai relavant.

Dincolo de aspectul vizual, este de preferat să vă interesaţi şi de informaţii adiacente nivelului de confort, ceea ce ţine de utilităţi, costuri, întreţinere, an de construcţie, cum sunt vecinii sau alte aspecte de acest gen.

Plată, creditare şi avansuri

După ce decizia a fost făcută urmează demersurile legale pentru a intra în posesia apartamentului, cu plata acestuia implicită. La acest capitol, cea mai populară alegere este finanţarea prin intermediul Prima Casă, un program garantat de stat. Se percepe un comision de 5%, totul se face pe baza de venituri, de dosar, în rândul băncilor înscrise în program, desigur, cu un buget limitat acestora. Cu toate acestea, şansele sunt cu mult mai multe şi mai bune prin acest program. Se poate împrumuta un maxim de 66 de mii de euro, suficient pentru dorinţele unui cuplu tânăr, de a achiziţiona un apartament cu nivel optim de confort şi spaţiu.

Alte opţiuni de finanţare se referă la venituri proprii sau împrumuturi bancare, de genul celor ipotecare.

Statisticile celor de la compariimobiliare.ro arată că numai în prima jumătate a anului curent s-au înregistrat peste 28.000 de tranzacţii imobiliare. Cu oferte variate, cei interesaţi pot îngroşa rândurile celor care vând sau cumpără apartamente. Găsiţi pe platforma online compariimobiliare.ro. peste 11.700 de apartamente de vânzare în Cluj-Napoca, alte 9.400 în Bucureşti, 1.400 pentru Braşov şi 2.100 în Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ