Festivalul de artă și cultură StudentFest, aflat la cea de-a XXIV-a ediție, a lansat „CONFLICT” ca temă centrală pentru secțiunile sale, mesaj prin care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra conflictelor ce sunt prezente între generații, culturi, religii, conflictelor interpersonale, interetnice sau internaționale etc. și să le transpună în artă, în cultură, în creație. Festivalul se va desfășura în perioada 7-16 mai 2015.

Anul acesta, 14 secțiuni ale festivalului (Arhitectură, Arte stradale, Arte video, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru) vor desfășura ateliere de lucru unde se pot înscrie tineri cu valențe artistice. În cadrul acestora, pe lângă noțiunile teoretice acumulate și schimburile de experiență cu tineri din întreaga țară, participan­ții vor inițializa, lucra și finisa concepte ce vor fi apoi expuse publicului larg. Evenimentele StudentFest nu percep nicio taxă de participare.

Astfel, dacă ești student, elev sau doar tânăr și vrei să îți lărgești cunoștințele în domeniile propuse, te poți înscrie ca participant în cadrul secțiunilor festivalului, completând formularele de înscriere aferente, până la data de 25 aprilie 2015, pe www.studentfest.ro, site unde se găsesc mai multe detalii legate de atelierele de lucru și festival.

În același timp, amintim că înscrierile pentru artiști sunt încă deschise până la data de 17 aprilie 2015, timp în care poți să propui un concept lucrat individu­al sau în echipă și apoi, în perioada festivalului, noi te ajutăm să-l expui publicului larg… Sau poți deveni voluntar StudentFest!

Mai multe detalii pe: www.studentfest.ro

Persoană de contact:
Jessica Maria CRAUCIUC

pr@studentfest.ro
0755.798.015

„Cu pași repezi ne apropiem de StudentFest 2015 și, ca în fiecare an, pregătim atât participanților noștri, cât și publicului larg evenimente de calitate, facilitate de artiști în devenire sau deja consacrați. Acum, că au pornit înscrierile, pentru tinerii pasionați de artă și cultură din întreaga țară care au ceva de arătat, care sunt dornici de afirmare sau care vor să se dezvolte în domeniile propuse, un simplu mesaj: StudentFest, 7-16 mai, Timișoara… Ce zici, te înscrii!?”
Mădălin PĂTRAȘCU – coordonator

StudentFest 2015: CONFLICT

Înfiinţată la 27 martie 1990, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească din Universitatea de Vest din Timişoara, fiind cea mai reprezentativă organizaţie din UVT şi, în acelaşi timp, un punct de reper pentru toate ligile studențeşti din ţară.

OSUT este membră cu drepturi depline a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi adesea activă în Uniunea Europeană a Studenţilor (ESU). De asemenea, OSUT este membră a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT), a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret de pe lângă Primăria Municipiului Timişoara, a Coaliției pentru Date Deschise şi înregistrată în Repertoarul ONG al Camerei Deputaţilor, fiind persoană juridică neguvernamentală. Misiunea OSUT este de a asigura un mediu universitar mulat pe nevoile educaţionale, sociale, economice şi culturale ale şi de a veghea asupra respectării drepturilor acestora.

StudentFest a apărut ca un afront adus cenzurii și lipsei libertății de exprimare. Încă de la începuturile sale, festivalul a căutat să promoveze nu doar tinerii artiști aflați în curs de afirmare, ci și principii fundamentale precum toleranța, deschiderea, și, desigur, dreptul la libera exprimare. În timp, festivalul a luat amploare, ajungând cel mai mare festival de artă şi cultură pentru studenţi din România, fapt susţinut şi de distincţiile obţinute de-a lungul timpului, premiile obținute în anul 2014 fiind: Cel mai bun proiect de tineret din judeţul Timiş în cadrul Galei Judeţene pentru Tineret Timiş şi Proiectul de voluntariat al anului în domeniul artă şi cultură în cadrul Galei Naţionale a Voluntarului.

LĂSAȚI UN MESAJ