Baschetbalistele de la CS SCM Timișoara încep miercuri noul sezon, cu meciul-tur din optimile Cupei României, cu FCC ICIM Arad. Timișorencele vin după succese în amicale, dar nu sunt cotate ca favorite cu arădencele, o forță a baschetului feminin.

Echipa lui Mihai Coldea a cedat în primul amical, cu unguroaicele de la Peac Pecs, dar apoi s-a impus cu Târgu Mureș, Alba Iulia și Satu Mare. ”Ne așteaptă o dublă de foc cu Aradul, echipă de tradiție în baschetul feminin, care în ultimii 10 ani a fost mai mereu în top, câștigând mai multe campionate și cupe ale României. Echipa noastră se află la început de drum, dar credem în șansa noastră și vom lupta să ne calificăm în Final 8-ul Cupei României. Sperăm să vedem cât mai multă lume în tribunele sălii Constantin Jude, fetele noastre având nevoie de sprijin în încercarea lor de a învinge Aradul”, a declarat antrenorul Coldea.

Conducerea e ceva mai rezervată. ”Urmează o confruntare foarte dificilă cu Aradul, care din punctul meu de vedere este favorită certă, posedă 70% șanse de calificare. Să nu uităm ce tradiție are în spate, reprezintă una dintre echipele de top. Arădencele au în mod clar prima opțiune, dar nici noi nu vom sta cu mâinile în sân, ne vom juca șansa, pentru că avem o echipă valoroasă, suntem pe un drum bun și credem în echipa noastră. Atuul nostru principal va fi tinerețea. Chiar și jucătoarele străine transferate în această vară au vârsta sub 25 de ani, în afara uneia singure. Și antrenorul este tânăr, la început de drum, la prima sa experiență ca principal. În plus avem românce de valoare, care majoritatea sunt timișorence, așa cum ne-am dorit. Am început să ne omogenizăm și ne bazăm mult și pe forța grupului. Țintim victoria în tur și apoi vedem ce avem de făcut în manșa a doua”, a punctat managerul Ilie Trițoiu.

Meciul de la Timișoara începe miercuri la ora 19 la Timișoara. Returul de la Arad se dispută sâmbătă, de la ora 18.

(foto: facebook.com/pg/SCM-Timisoara-Baschet-Feminin)

LĂSAȚI UN MESAJ