Cluburile private de sport din Timișoara nu au o viață ușoară. Este rândul clubului de caiac-canoe Water Performance, al lui Octavian Ispas, antrenor la lotul Japoniei. Nu este o problemă financiară, ci una legată de spațiu, deoarece clubul nu mai are unde să își țină bărcile.

Ispas a explicat cum a rămas fără hangar. ”Noi am ținut bărcile la spațiul celor de la CSȘ Bega, unde s-a schimbat conducerea și nu au mai dorit să ne prelungească acordul. Din primăvară le-am ținut un timp la baza CSM-ului, prin bunăvoința domnului Zlatomir Balojin, dar ei au nevoie acum de spațiu, deoarece au mulți sportivi și debutează cu o activitate mai în forță. Am sistat activitatea clubului pentru că nu avem unde să ne ținem bărcile. Cu banii, ne-am descurcat din resurse private, nu am cerut bani de la stat. Să vă spun sincer, o parte dintre bărci le-am dus la bunicii mei, la Chișineu Criș, în curte, ergometrele le țin într-un coteț care era gol. O parte le-am donat la cluburi în Arad, Deva, Călărași, la Olimpia București. O parte sunt la mine acasă”, ne-a declarat Octavian Ispas.

Clubul are acum șase sportivi legitimați. Printre ei se numără și Ion Povăliceanu, care în 2015, alături de Cosmin Vieru, retras între timp, a primit distincția de sportivul anului în Timiș. Ispas așteaptă fie să treacă baza materială și sportivii la SCM Timișoara, fie să mute clubul în altă localitate. ”Am solicitat un spațiu de 200-250 de metri pătrați de la primărie, în concesiune, să ne ridicăm un hangar. Am primit oferte din alte orașe. Cei de la Arad ne vor, și cei de la Dumbrăvița, doar că lacul de acolo este foarte mic. Am făcut cerere să fim primiți la SCM Timișoara, să vedem ce va fi. La cluburile guvernamentale (n.r. de tip CSM Timișoara) nu vreau, pentru că am făcut acest club să arăt că se poate face performanță și altfel. Nu ne-a reușit în totalitate”, a explicat timișoreanul.

Sâmbătă, Ispas revine în Japonia, unde pregătește lotul olimpic.”Cu banii de acolo eu  țineam sportivii de la clubul meu. Am plecat o perioadă, dar m-am întors pentru că m-au chemat pentru Jocurile Olimpice. Dacă nu sunt dorit nici la Timișoara, nici la București. Cu cei de la federație nu pot lucra deoarece timișorenii nu sunt agreați, se caută un anumit tip comportamental. Dacă nu aveam loc la București, măcar la Timișoara să fi avut”, a conchis antrenorul.

(foto: sporttim.ro)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ