DISTRIBUIȚI

În data de 3 octombrie începe la Timișoara Festivalul Național de Teatru ”Copil în Europa”, un eveniment public, cu intrare liberă, organizat de Matei Muntiu şi Ana Maria Pandele Andone. Anul acesta este ediție aniversară, ce de-a X-a ediție a festivalului, și este încărcată de evenimente și reprezentații. Festivalul se desfășoară în perioada 3-12 octombrie, deci cu siguranță veți putea participa măcar la una dintre manifestări. De ce? Pentru că atunci când te caută cultura este minunat să-i ieși cu plin în cale.

Această ediție spune Privește în jur. Ai și la ce. Sunt  5 spectacole invitate cu intrare liberă, dar, atenție, în baza unei rezervări on-line. (https://script.google.com/macros/s/AKfycbyKvOACgUBgBwp-RflJetI-uvf0U6ane6L3fwXF5vlcfEaUrkI/exec). Vin la festival  10 traineri 13 workshopuri  (improvizație, actorie, canto, circ, film, musical),  18 trupe de concurs, din toată țara.

Spectacole invitate

ActOrchestra. De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”, în 3 octombrie, ora 19:00 la Casa Tineretului (FITT), Str. Arieș nr. 19, Timișoara

Personajul lui Petre Ancuța cucerește publicul prin carisma și șarm, și tocmai din încrederea exagerată de sine generează ridicol și comic. Florin Călbăjos crează un personaj sensibil, romantic, un exponent tipic al interpretului de muzică clasică, introvertit și visător. Ultimul din acest trio dinamic este interpretat de către Emilian Mârnea, fiind un personaj ancorat în contemporan, în muzica disco sau rock, ca și cum ar reprezenta ritmul și ritmica grupului.Este o adevărată plăcere să mai existe un astfel de spectacol și publicul să se poată bucura de el.

HUOOOOO!!! De la: AUĂLEU, în 4 octombrie, ora 19:00 în Piața Sf. Gheorghe, Timișoara

O tragicomedie politică, socială și umană.

Un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figurație, dar la care în schimb se râde.

Postura în care sunt puși artiștii, atunci când trebuie să își descrie operele, este ca aceea în care mamele spun despre copiii lor că sunt cei mai frumoși din lume.

Un jandarm și o bătrână discută despre fricile, angoasele și neliniștile prezentului, despre vecinii dumneavoastră de bloc, despre pensia bunicului dumitale și despre viitorul copiilor tăi.Discută despre libertate, artă, dragoste și poezie.Discută despre sărăcie, putere, politică & umilință.

Uneori, unii se simt atacați de acest spectacol, iar asta este minunat! De la: Improv Comedy Show, București, în 5 octombrie, ora 19:00 la Club Reflektor Venue, Bd. Liviu Rebreanu colț cu Calea Șagului, Timișoara

Ne punem mintea cu spectatorii”Just Push Play este o invitatie… la spectacol. Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu si fără decor. Nimic prestabilit, totul… spontan. Orice sugestie venita din partea publicului se poate transforma într-o scena de teatru, într-o poveste, într-un discurs sau, de ce nu, într-un cântec. Cuvintele cheie sunt: umor, interactivitate şi improvizatie, iar telecomanda este în mâna publicului.

So… JUST PUSH PLAY! De la: Teatrul „Andrei Mureșanu”, Sfântu Gheorghe, în 8 octombrie, ora 19:00 la Casa Tineretului (FITT), Str. Arieș nr. 19, Timișoara

„E circul în oraș“, ne anunță actorii-cântăreți din Leul Ra, într-un refren atât de memorabil, încât l-am auzit fredonat de către spectatori, în pauză. Privit superficial, cu ochiul mulțimii aflate în goană după distracții efemere, circul Mondoludi înseamnă saltimbanci, animale dresate, numere de apariție și dispariție, iluzionism și, vedeta companiei, fiorosul Leu Ra, care, îmbrăcat într-o platoșă de oțel, sare în fața gloanțelor. Văzut mai aproape de nisipul arenei, lumea Mondoludi dezvăluie amiciții și dușmănii, frustrări și depresii, patimi ca jocul de cărți sau alcoolul, nostalgii și iluzii. Un adevărat off-broadway musical care ne invită să explorăm lumea ambiguă a caracterelor umane.

O Mie De Motive. De la: Teatrul Point București, în 12 octombrie, ora 19:00 în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluţiei din 1989 Nr.17, Timișoara

Un spectacol despre cât suntem dispuşi să facem pentru cei pe care îi iubim. Duncan Macmillan e pescarul care aruncă momeala.

Horia Suru e scafandrul care stă la pândă și o vede.

Iar eu sunt doar un peștișor rătăcit, care pică în plasa celor doi complici.

Tot ce contează e că am cel puțin o mie de motive să mă duc la teatru.

( Florin Piersic jr. )

LĂSAȚI UN MESAJ