DISTRIBUIȚI

Astăzi organizatorii ArtEncounters au inaugurat la Muzeul de Artă, Sala Baroc,  programul educaţional Ziua Profesorului, gândit ca o întâlnire între cadre didactice din judeţ şi organizatori, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Timiș.

Profesorii sunt invitați să exploreze  spaţiile expoziţionale împreună cu elevii şi studenţii În parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Timiș.

Tot astăzi, de la ora 18.00, la Ambasada, se proiectează 3 filme ale Irinei Botea Bucan. Participanții la eveniment se pot întâlni cu artista.

Mâine de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Timişoara, este programat un program de introducere în arta contemporană, Episodul I. De la figurativ la abstract.

În data de 9 octombrie, de la ora 18.00, La Două Bufniţe va găzdui o dublă lansare de carte: Catalog Art Encounters 2017 și Ghid de artă contemporană

Pentru a doua ediție a bienalei Art Encounters 2017, curatorii Ami Barak și Diana Marincu își propun să caute și să inventarieze porțiuni din realitatea cotidiană, așa cum apar în demersurile artistice actuale, dar și în cele istorice. Expozițiile vor urmări modurile în care artiștii contemporani se confruntă cu realitatea zilnică, devenită din ce în ce mai instabilă. Precum în romanul lui Georges Perec, La vie mode d’emploi [Viața – mod de întrebuințare], care a inspirat titlul temei centrale a evenimentului, vor fi prezentate fragmente, personaje și situații, povești de o zi și de o viață. Este vorba de a înțelege și de a descrie prin operele și acțiunile artiștilor invitați nu ideea de totalitate, ci detaliile semnificative care pot răsturna o situație. Confruntați cu inextricabila incoerență a vieții, artiștii caută soluții și propun căi de a înțelege ce se întâmplă prin intermediul întrebărilor, metaforelor, simbolurilor, care ne fac să ne dăm seama că, așa cum spunea artistul fluxus Robert Filliou, „Arta este ceea ce face viața mai interesantă decât arta”.

LĂSAȚI UN MESAJ