DISTRIBUIȚI

Asociația Necuvinte împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș organizează un eveniment de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței în familie, care va avea loc luni, 09 octombrie, începând cu ora 11:00, în sala de plen a Consiliul Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989, nr. 17.

România a fost amendată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu 9.800 de euro, după ce autoritățile române nu au tras la răspundere un bărbat care și-a atacat soția de opt ori. Așadar, despre violența în familie trebuie să se vorbească răspicat, iar Asociația Necuvinte face acest lucru.

La evenimentul de luni, 9 octombrie, vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice implicate în prevenirea și combaterea violenței în familie, membri ai organizațiilor neguvernamentale și cetățeni interesați.

Evenimentul face parte din Campania națională de prevenire a violenței intrafamiliale „Aripi Frânte”.

Mai multe detalii despre campanie:

Asociația Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie a.c. în colaborare cu Poliția Română campania Aripi Frânte. Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte” realizat cu sprijinul Castel Film și a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Documentarul prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devina din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care până la finalul an vor fi distribuite în toate secțiile de poliție la nivel național. Acest Ghid se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ