DISTRIBUIȚI

După jumătate de an de pauză, Flavius Biea urcă din nou în ring la o gală la care se pun la bătaie trei centuri mondiale, ”Lupii din Carpați”, alături de Viorel Simion și Bogdan Dinu. Pentru arădeanul stabilit la Timișoara va fi un final de an plin, deoarece va urca în ring și în decembrie, la Londra. Explicația se referă la faptul că anul viitor, Biea vrea să boxeze pentru un titlu mondial, și visează la o confruntare cu Jeff Horn.

Gala va fi la Buzău și este organizată de King Promotion. Viorel Simion va lupta pentru centura vacantă la categoria pană, WBA Continental, Flavius Biea își pune la bătaie aceeași centură în co-main event, dar la categorie semimijlocie, iar Bogdan Dinu, buzoian la origine, va lupta în orașul natal pentru centura WBA Oceania Interim la categoria grea, în main-eventul galei. Biea va lupta cu Steve Martin, pugilist din Malta, cu un palmares de 20 de victorii, dintre care 18 prin KO, și șase înfrângeri în cei șapte ani de box profesionist. ”Cred că va fi cea mai mare gală organizată în România, cu trei centuri pe masă”, a declarat Flavius Biea, care va pleca luna aceasta pentru o serie de sparringuri la Londra, la prietenul său Ricky Hatton, fost mare pugilist.

În 2 decembrie, Biea va boxa fără centură pusă în joc la o altă gală, la Londra, invitat de același Ricky Hatton. După jumătate de an de pauză, Biea va lupta cu un meci pe lună, dar face acest lucru cu un scop. ”Eu vreau să ajung și pe Wembley, dar și la Las Vegas în principal. A fost un pic pauza cam mare, dar asta nu depinde de mine, ci de promoter. Am luat eu inițiativa pentru gala din Anglia, mai ales că m-a chemat Ricky Hatton. Dacă voi boxa tot la șase luni, nu voi mai ajunge să lupt pentru titlul mondial anul viitor. Vreau să boxez, să mă vadă lumea, să atrag copii după mine”, a spus puglistul de la categoria semimijlocie.

Biea are planuri mari pentru 2018, an la finalul căruia vrea să boxeze pentru un titlu de campion mondial. Visul său este să lupte cu Jeff Horn, cel care l-a învins pe Manny Pacquiao. ”Anul trecut, Jeff Horn mi-a făcut o ofertă să boxez cu el, dar am refuzat, dar acum nu l-aș mai refuza, pentru că este campion mondial. Dacă acum fac greșeli, va fi mult mai greu să ajung la titlul mondial. Erau mulți bani la mijloc, dar am refuzat”, a mai adăugat Biea.

De când a trecut la boxul profesionist, Biea a înregistrat 12 victorii din tot atâtea meciuri. Adversarii răpuși au fost: bulgarul Pavel Petchov, turcii Goekhan Kaya și Halil Ibrahim Erdogan, românul Ionuț Trandafir, cehul Patrick Szamko, polonezul Mariusz Biskupski, românul Robert Cristea, belgianul Arnaud Dimidschstein, Christopher Henry, din Barbados, Ulises Jimenez, din Mexic, maghiarul Ferenc Hafner, și Laszlo Toth, de asemenea, din Ungaria.

Evenimentul din 3 noiembrie de la Buzău va fi transmis de Pro X.

(foto: renasterea.ro)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ