DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara, prin operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A., realizează curăţenie generală de toamnă, în perioada 23 octombrie 2017 – 10 noiembrie 2017. În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

În conformitate cu prevederile art. 94 din Hotărârea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare:

(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia generală de toamnă), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

(2) Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia generală de toamnă) mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara.

(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice.

Nerespectarea normelor amintite poate determina aplicarea amenzilor cuprinse între 500 lei și 2000 lei.

Posesorii de autoturisme, trebuie să permită  să permită accesul utilajelor Retim Ecologic Service S.A. la depozitele formate, în vederea colectării eficiente a acestora.

Deşeurile vegetale mărunte şi/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic şi vor fi depozitate la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acţiunea de curăţenie de toamnă.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1 mc, care sunt interzise a se depune în cadrul Curăţeniei generale de toamnă,se preiau gratuit de la populaţie, pe baza actului de identitate, la punctele de colectare special amenajate în următoarele locații: Aleea Avram Imbroane, nr. 70;  Calea Șagului nr. 147 G; Calea Moşniţei, nr. 2.

Depozitarea oricăror tipuri de deşeuri pe domeniul public în afara perioadei curăţenie de toamnă va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice şi 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Pentru informaţii, cetăţenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro.

Program Curăţenie de toamnă

http://timisplus.ro/wp-content/uploads/2017/10/Program_perimetre_curatenie_toamna_12.pdf

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ