DISTRIBUIȚI

Campioana Timișoara Saracens începe partidele din grupele Continental Shield cu un meci acasă cu italienii de la Petrarca Padova. Entuziasmul este mare în tabăra timișoreană, chiar dacă în campionat au fost prestații oscilante.

Antrenorul Matt Williams vede meciurile de cupe europene ca mult mai tari decât orice campionat intern, indiferent de țară. ”Este o săptămână entuziasmantă pentru clubul nostru. E o competiție foarte interesantă, am antrenat și în Emisfera Sudică, și în cea Nordică, dar meciurile de cupe europene sunt o competiție unică. Am văzut câteva meciuri ale lor. Sunt o echipă bună, foarte organizați. În Europa joci la un standard mai ridicat decât în competiția ta. Sunt foarte bine structurați, se văd schemele, au o formă fizică bună, cu oameni mari. Nu e meci ușor, fiecare meci al grupei va fi un meci tare”, a declarat tehnicianul timișorenilor.

Secundul Dan Roach a lăudat apărarea timișoreană. ”E fantastic să fiu în Timișoara, e un oraș fantastic. Mă simt ca la mine acasă. E un campionat tare, e o săptămână entuziasmantă. Cele mai tari meciuri sunt în Europa. Ne ridicăm nivelul și calitatea jocului. Așteptăm o provocare, sper ca toată lumea să ne susțină. Eu antrenez înaintare, dar mă ocup și de sistemele defensive. Noi avem o apărare fantastică, am luat 7 eseuri în șapte meciuri”, a precizat Roach, australian adus tot vara aceasta la club.

Chiar dacă nici Jody Rose nu revine pentru acest meci, căpitanul Vali Popârlan spune că Timișoara va alinia cea mai bună formație. ”Ne aflăm în cea mai importantă săptămână din acest final de an. Primul meci, cel cu Petrarca, este cel mai important, și trebuie abordat la victorie. Am avut o săptămână foarte bună, mai avem lucruri de pus la punct, dar cred că acest lucru ne va duce spre victorie. Băieții sunt încrezători și după părerea mea, e cea mai bună echipă pe care o putem alinia”, a precizat Popârlan.

Conducerea vrea un succes obligatoriu. ”Jucăm de trei ani în Europa, asta spune multe despre cum se muncește la Timișoara, nu e întâmplător că reprezentăm România de trei ani în cupele europene. Sunt convins că vom debuta cu o victorie, este un obiectiv pe care nu îl rata. Am avut un start slab, dar am încredere în băieți, pentru că am început să fim pe o panta ascendentă”, a spus vicepreședintele Filipaș.

Iată echipa probabilă: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Doyle, Morrison, Stewart, Henry, Stefano, Tangimana, Umaga, Tevita, Helu, Samoa.

Rezerve: Sabău, Mariș, Doge, Mureșan, Rus, Rupanu, Popa, Conache, Neculau/Taupaki, Simionescu

Partida cu Petrarca începe sâmbătă la ora 15 și va fi pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Intrarea e liberă, iar jocul nu e televizat.

(foto: facebook.com/rugbytimisoara)

 

LĂSAȚI UN MESAJ