DISTRIBUIȚI

Reîncepe seria de filme germane „FilmparaDE“.  Centrul Cultural German Timișoara a pregătit pentru joi, 19 octombrie, la la Cărturești Mercy, de la ora 18:30 proiecția  filmulului Hannah Arendt, în regia Margarethe von Trotta (100 Min., 2011/2012).

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti. Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

Despre film

Filmul prezintă un portret impresionant al celebrei teoreticiene și publiciste evreice de origine germană Hannah Arendt, care a devenit profesor universitar la Princeton, Yale și alte universități prestigioase din Statele Unite. În 1961 Hannah Arendt călătorește la Ierusalim pentru a realiza un articol pentru revista The New Yorker cu privire la procesul criminalului nazist Adolf Eichmann. În urma acestui reportaj, Arendt a șocat lumea cu teza ei despre „banalitatea răului”. Cu toate acestea, ea rămâne consecventă în poziția sa și nu se teme de confruntare, mai ales atunci când este vorba de probleme atât de importante ca totalitarismul și puterea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ