DISTRIBUIȚI

În data de 13 noiembrie,  Maitreyi, se joacă la Timișoara, de la ora 20.00, la Teatrul Național. Această a doua reprezentație a fost programată la cererea publicului, așadar doritorii trebuie să își achiziționeze bilete din timp pe startickets.ro, prețul unui bilet fiind de 90 sau 110 lei, în funcție de loc.

În această piesă Maia Morgenstern o interpretează pe Maitreyi la vârsta de 60 de ani. Alături de marea actriță, pe scenă vor urca Raluca Aprodu/ Cabiria Morgenstern – Maitreyi la 16 ani, Vlad Zamfirescu – Mircea Eliade, Doru Ana – Narendra Sen, tatăl lui Maitreyi, Teodora Calagiu – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, Miral Solcanu – Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani, Carla Maria Teaha – Lilu, verisoara lui Maitreyi, Mihai Nitu / Tudor Aaron Istodor – Mantu, verisorul lui Maitreyi,  Radu Micu/Dan Rădulescu – Harold, prietenul lui Eliade,  Mădălina Dorobanțu – servitoarea,

Despre piesă

Maitreyi, pentru prima data pe scena teatrului romanesc: Maia Morgenstern, iubirea lui Eliade

Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie”. A doua întâlnire: o recitești după 30 de ani și realizezi ca este mai mult decât frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determina sa-ti lași sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi” după ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare” ca răspuns, revoltata de apariția romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le mărturisește și care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecați, religie, cultura.

LĂSAȚI UN MESAJ