DISTRIBUIȚI

Teatrul Național din Timișoara a inserat în programul lunii octombrie o nouă reprezentație cu spectacolul Frați, marți, 31 octombrie, de la ora 19, la Sala 2, pentru publicul care nu a mai găsit bilete la reprezentația de săptămâna trecută și care a dorit să vadă spectacolul.

Din postura simplului spectator, recomand cu căldură acest spectacol.

Luna trecută mi-am luat bilet la piesa Frați, în regia lui Florin Piersic Jr. Înainte de reprezentație merg să îmi iau un sandviș. Pe aleea din Parcul Civic dau de regizor, care pășea domol spre Sala 2. Mi se părea că deja intrase cumva în personaj. Pentru că contactul vizual era inevitabil, i-am spus că urmează să merg la piesă. Mulțumim, să ne țineți pumnii, să iasă totul bine, a răspuns. Din primele minute ale piesei mi-am dat seama că doar aparent regizorul, și în același timp actorul, intrase în rol înaintea reprezentației. Florin, căra cu el aspectul neglijent al personajului, dar avea ochii blânzi, vocea caldă, comunica ușor și sincer. Frank, personajul, îmbrăcase peste fizicul înalt, cu mers leneș, o haină a dezinteresului, a deziluziei, a oboselii alcoolice.

Piesa a fost ce trebuie. O recomand mai ales femeilor, pentru că, atât scriitorul, Dave Williams, cât și regizorul, nu au ascuns niciun pic din natura masculină: arogantă, puerilă, ironică dar plină de umor, mereu cu dorința de a controla situația, animalică dar ancorată în nevoia de permanentă de iubire, puternică și pragmatică, uneori vicleană, alteori dezinteresată.

O recomand bărbaților, pentru ca este despre ei și este minunată.

Despre omul de cultură Florin Piersic, viziunea instituției care găzduiește spectacolul

Florin Piersic jr., un creator de sine stătător, rebel, un artist care își creează propriul univers și se ferește de drumurile bătătorite, dar pline de succes, investighează realitatea imediată cu atenția și curiozitatea devoratorului de cultură. Începând cu premiera din 9 mai, Florin Piersic Jr transformă spectacolul pe textul american Frați, împreună cu colegii săi din Teatrul Național, într-un adevărat live-show – un spectacol contemporan despre relații, aici și acum, relații între personaje, cât și între public și personaje.

Florin Piersic jr. se dezvoltă ca un creator modern complex cu precădere în spațiul alternativ, concentrat în special în teatrele capitalei, astfel încât montarea spectacolului Frați  la Teatrul Național din Timișoara reprezintă unul din drumurile noi pe care acesta pășește.

Și pentru că arta actorului cucerește, pentru că arta actorului strălucind în ochii spectatorului, îl face pe acesta să creadă că orice frumos mai poate fi posibil și pe scenă și în viață, după spectacol, publicul va putea intra în dialog cu Florin Piersic jr. și cu colegii săi de distribuție – Matei Chioariu, Călin Stanciu jr. și Marko Adžić, într-o întâlnire deosebită, o adevărată experiență de viață și de teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ