DISTRIBUIȚI

Unul din dezideratele programului Timișoara 2021 este crearea condiţiilor pentru implicarea activă a cetățenilor în actul cultural.

Itinerariul spre acest deziderat pleacă din staţia Îndrăzneşte, bifată în dosarul de candidatură pe  Trasee precum Cămine în mişcare şi Invizibil/Vizibil. Astfel,  clusterul interdisciplinar-HOME!-ne conduce în cartiere şi şcoli, fabrici şi sate şi pe străzile orașului.

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Institutul Intercultural Timişoara, Colegiul Tehnic de Vest, Școala Gimnazială nr.12 Timișoara și Asociaţia Prin Banat, organizează, în cadrul clusterului interdisciplinar-HOME! – intervenția artistică Birdhouse Gallery.

Proiectul presupune o serie de sesiuni zilnice și ateliere de lucru, în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie, la Colegiul Tehnic de Vest Timişoara, în cadrul cărora 30 de elevi ai Colegiului Tehnic de Vest și ai Școlii Gimnaziale nr.12 din Timișoara, coordonați de artiștii invitați și cei locali, vor descoperi și folosi modalități ingenioase de realizare a unei galerii de artă personale, construite din material reciclat, folosind vopsea, imaginație și vise.

Artiștii invitați să se implice în acest proiect și, care la rândul lor, timp de 2 saptamani vor fi rezidenți ai cartierului istoric Iosefin, sunt: Nedyalko Delchev (Bulgaria) – producător de teatru şi artist; Maciek Salamon (Polonia) – artist şi musician; Nils Personne (Suedia) – compozitor şi musician, iar artiștii locali  sunt: Alina Giurgiu, Silvia Takacs și Andrei Ursu.

Rezultatele vor fi prezentate într-o serie mobilă de expoziţii, cu galerii sub forma unor cuiburi de păsări, dar şi a unor simfonii, mai întâi în incinta şcolii, apoi în cartierul Iosefin, iar la final în centrul Timişoarei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ