DISTRIBUIȚI

Companiile E-Distribuție din România participă la întâlniri cu autoritățile locale din zonele de responsabilitate, pentru a discuta activitățile de pregătire pentru situațiile de condiții meteo severe și a primi propunerile autorităților în acest sens.

Până în prezent au avut loc întâlniri la Timișoara – cu prefecții și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara.

În cadrul acestor întâlniri, reprezentanții E-Distribuție au prezentat planurile proprii de intervenție în situații de criză, dotarea cu mijloace specifice de acțiune în condiţii meteo deosebite, precum și o serie de măsuri tehnice specifice, în principal investiții realizate în rețelele de distribuție care au avut de suferit în trecut de pe urma fenomenelor meteo deosebite.

S-a discutat și despre  îmbunătățirea comunicării atât între instituțiile implicate direct în gestionarea situațiilor precum și cu cetățenii afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică, comunicare defectuoasă în prezent.  E-Distribuție a informat despre modul actual de funcționare a Call Centerului național precum și despre măsurile ce au fost luate în vederea creșterii semnificative a numărului de operatori care vor prelua apelurile în situații de criză.

Acest plan de întâlniri va continua, inclusiv la nivel de județ, urmând să fie discutate aceste aspecte și cu reprezentanții consiliilor județene, primari, reprezentanți locali ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, pentru identificarea planurilor și acțiunilor optime pentru fiecare regiune.

Alina PIPAN

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ