DISTRIBUIȚI

Vineri, 10 noiembrie, între orele 19:00 – 20:00, La Două Bufniţe are loc lansarea de carte și sesiune de autografe cu Florin Chirculescu: Greva păcătoșilor sau apocrifa unui evreu, Editura Nemira, 2017

Despre carte

„Era o zi atât de frumoasă, încât, și necredincios să fi fost, și tot te-ai fi închinat Domnului ca să ai cui mulțumi pentru asemenea splendoare.“

Anul 632. Profetul Mahomed e pe moarte, chinuit de o boală misterioasă. Sahib, tabib-ul în care își pune toată încrederea, membrul comunității de evrei din Madīnat al-Nabī, scrie o poveste dictată de forțe necunoscute. Eroii ei, doi frați gemeni dintr-un alt timp, plănuiesc o escaladă.

Anul 2013. Sahib și Mesneras trăiesc în București și visează să urce pe Nanga Parbat. Unul e un medic, prins în lanțul nemilos al sistemului medical corupt. Celălalt e un agent secret cu misiuni bizare, printre care și una vizându-l pe propriul frate. Comunică între ei mai ales „pe calea blestemului“ și îi unesc un corb, o carte și un vis.

Istoria veche se întâlnește cu istoria recentă, faptele și timpurile se amestecă, identitățile se fac și se desfac, ficțiunea cuprinde totul. Roman polifonic în care prezentul românesc, sinonim cu criza și corupția, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne, Greva păcătoșilor sau apocrifa unui evreu de Florin Chirculescu își plimba cititorii prin labirinturi fără ieșire, provocându-i la o lectură neliniștitoare și la descoperirea propriilor drumuri.

În data de 11 noiembrie, de la ora 11.00, despre Cum citesc bărbații cărțile femeilor, se va discuta împreună cu Lia Faur, Șerban Foarță și Șerban Axinte,  moderează: Alexandru Potcoavă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ