DISTRIBUIȚI

După un 2017 în care a devenit vicecampion național la 1000 cmc și a câștigat competiția Moto RC, Cătălin Cazacu se gândește deja la anul 2018. Pilotul legitimat la SCM Timișoara are planuri importante și speră să îl bată pe arădeanul Robert Mureșan.

Din 2017, Cazacu a venit la secția de moto a SCM, iar obiectivele pentru acest an au fost atinse. ”Mă bucur că am reușit să îmi ating obiectivul, podium în campionatul național, traseu perfect în Moto RC, unde am demonstrat că suntem o echipă puternică de la început. Îmi reproșez neatingerea podiumului est-european, dar neprezentarea la cele două etape și-a pus amprenta în clasament. Nu a fost un obiectiv personal, dar eu mi-am dorit personal să fiu prezent pe podium. Anul viitor promit să fiu pe podium și să ducem lucrurile la alt nivel”, a declarat Cătălin Cazacu.

În campionatul național, Cazacu a fost după Robert Mureșan, care a concurat cu o motocicletă pe care a mers și în etape de Moto GP. Timișoreanul și-a îmbunătățit anul acesta timpul cu 2 secunde la o tură de circuit de 14 km de pe circuitul de la Adâncata. Chiar dacă a investit în motocicletă peste 45.000 de euro, tot nu a avut dotările tehnice ale lui Mureșan. ”E vorba de un alt material de concurs. Niciodată nu m-am uitat în buzunarul altuia. Noi am dezvoltat acest motor împreună cu producătorul. Am luat acest proiect de la 0 și sunt mulțumit, ne-am îmbunătățit timpul. Noi suntem pe un trend ascendent și dacă vom continua așa și victoria va venit de la sine”, a mai spus Cazacu.

Pentru 2018, clubul a stabilit deja obiectivele. ”Sperăm pentru anul viitor să reușim să ne depășim rezultatele. Sperăm să urcăm pe podium în Campionatul Est-European și să ne luptăm cu Mureșan pentru primul loc”, a declarat Adrian Ardelean managerul secției moto de la SCM Timișoara. ”Achiziția s-a dovedit a fi bună, Cătălin e vicecampion național, a luat locul patru în Campionatul Est-European după două etape în care abordarea strategică a fost să nu participe și a câștigat toate etapele în Moto RC. Este un palmares de invidiat și cu siguranță performanțele se vor îmbunătăți”, a precizat directorul SCM Timișoara, Radu Țoancă.

(foto: facebook.com/cazacu.catalin)

 

 

2 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca Muresan l-a batut cu motocicleta de 125 din 2008 din MotoGp, deoarece atunci a participat in Gp ? In conditiile astea Cazacu poate linistit sa se lase…

  2. La clasa de 1000cmc Cazacu a fost bătut de Mureșan cu motocicleta de 125cmc? Că alta n-a avut în MotoGP…

LĂSAȚI UN MESAJ