DISTRIBUIȚI

Rugbiștii de la Timișoara Saracens au pierdut cu 8-7 cu CSM Știința Baia Mare, într-un meci de clasament din Cupa României. Partida a fost una de uzură, cu 0-0 la pauză, iar apoi timișorenii au avut meciul în mână, dar l-au cedat pe final.

Baia Mare a controlat prima jumătate a reprizei întâi și s-a apropiat de terenul de țintă al gazdelor, însă cei de la Saracens s-au apărat foarte bine. Balanța s-a echilibrat, iar bănățenii au avut și un eseu anulat pentru un paravan. În repriza a doua, Mureșan a intrat în terenul de țintă al oaspeților, dar nu a culcat balonul. Maramureșenii au avut și ei un eseu anulat de arbitrul de tușă, dar la faza următoare, Johannes van Heerden a marcat. Taniela Ratu a trimis transformarea în bară. Imediat după, Marius Simionescu și-a speculat viteza și a dat eseul, transformat de Tevita Manumua la 7-5. Bănățenii l-au pierdut o perioadă și pe Will Hellu. Pe final, cu 15 contra 15, Vali Popârlan a greșit și le-a dat băimărenilor prima lovitură de pedeapsă din meci, transformată la 7-8. Bănățenii nu au mai putut da eseu pe final și au pierdut.

Matt Williams a fost foarte supărat după meci. ”Cu siguranță am făcut prea multe greșeli. Nu putem da vina pe arbitru sau pe Baia Mare, dar noi am pierdut acest meci. Am crezut că am dat eseu, dar au mai fost trei sau patru eseuri pe care trebuie să le marcăm. Am făcut multe greșeli, balonul era ud, dar nu ar fi trebuit să ajungem la ultima lovitură de pedeapsă. E doar vina noastră, trebuia să avem un avans de trei eseuri. A fost cu siguranță lovitură de pedeapsă și am avut oportunitățile noastre. Sunt foarte enervat de acest meci, de cum am jucat. Suntem o echipă mult mai bună. Am făcut ceva ce și în loc să dăm eseu, le-am dat o penalitate. Am făcut aceeași greșeală de patru ori. Pentru că am avut rivala tradițională în față, nu am jucat așa cum trebuia să facem. Simionescu a avut un șut și o cursă fabuloasă. Rupanu și Iftimiciuc au jucat bine”, a declarat tehnicianul.

Căpitanul Vali Popârlan și-a asumat greșeala. ”Ar trebui să mi-o asum, pentru că lovitura de pedeapsă eu am comis-o și de acolo s-au marcat cele 3 puncte. Am pierdut, dar cred că am făcut un joc la discreția noastră. Noi am vrut să marcăm mai devreme, dar și adversarul a fost pregătit și nu am reușit să facem asta. Singura chestie pe care ne-o putem reproșa este nouă, deoarece aveam ocazii să marcăm mai multe încercări și nu am reușit să culcăm balonul în terenul lor de țintă. Cred că ne-a lipsit acuratețea ultimelor pase și lipsa fazei de finalizare a contat foarte mult”, a spus Popârlan.

George Sava a punctat că înaintarea echipei sale a câștigat meciul. ”A fost un meci greu, au fost două echipe echilibrate și am încercat și unii și alții să jucăm. Deocamdată, ne-a ieșit nouă. Se pare că am avut o înaintare mult mai bună, mai disciplinată. Nu am făcut greșelile pe care le-am făcut până acum la linia întâi. Sper pe viitor să putem juca mai dinamic. Din păcate, noi încercăm să câștigăm. Și am reușit. Orice meci are tactica lui. De data aceasta este un meci în Cupa României, un simplu meci de clasament, nu contează mult nici pentru noi și pentru ei. Am încercat să punem și noi și ei cele mai bune echipe în valoare”, a punctat antrenorul maramureșenilor.

Timișoara Saracens va juca săptămâna viitoare în deplasare cu CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ