DISTRIBUIȚI

Cei de la ASU Poli s-au impus cu 2-0 în meciul cu Luceafărul Oradea, grație golurilor marcate de Sorescu și Plămadă. Bihorenii au fost în inferioritate din minutul 53, după eliminarea lui Alin Mutu. Meci nu foarte bogat în faze, dar cu nervozitate maximă pentru antrenorii Cristi Dulca și mai ales Bogdan Andone, cu proteste la adresa arbitrajului. Un mare minus la organizare pentru echipa suporterilor este legat de atitudinea oamenilor de la bilete, care cer bani de bilet presei, inclusiv jurnaliștilor cu experiență de 20 de ani, iar după ce reprezentanții mass-media se legitimează, fac remarci lipsite de bun-simț.

Anunțat eronat ca suspendat la conferința de presă de dinainte de meci, Deian Sorescu a marcat la prima fază importantă a meciului. În minutul 10, jucătorul a primit o minge de la Giuricici și a făcut o nouă cursă finalizată cu șut plasat pentru 1-0. Imediat după, Poparadu a tras peste poartă, iar apoi și Ignea a avut un balon trimis puțin pe lângă poartă. Bedea a centrat periculos în fața porții gazdelor, în minutul 24, dar nu a  fost nimeni să fructifice. Peste patru minute, Taub a căzut în careu, iar Andone a cerut insistent penalti. Până la pauză, portarul Dur-Bozoancă a respins o centrare a lui Bedea și s-a descurcat la un șut al lui Vlad Rusu, altfel că timișorenii au intrat cu 1-0 la pauză.

Tânărul portar timișorean a respins o altă centrare a lui Bedea în repriza a doua. Un moment important s-a petrecut în minutul 53, Plămadă a presat și a fost faultat de Alin Mutu în fața careului. Jucătorul bihorean a fost eliminat cu cartonaș roșu direct pentru că era ultimul apărător. Poli a primit o lovitură liberă, dar Predescu a trimis mult peste poartă. Dur-Bozoancă s-a descurcat și la șutul lui Codoban, iar în minutul 69, Plămadă a ratat rămas singur cu portarul Georgios Gakos. Același Plămadă  irosit o centrare bună a  lui Sorescu în minutul 72. Totuși, în minutul 84 a venit și golul doi. Predescu i-a trimis lui Sorescu, acesta a făcut o cursă și i-a pasat lui Plămadă, care nu a mai greșit.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Poparadu (Măd. Stancu 88′), Krausz, A. Ignea (Ţugui 90+1′) – Sorescu, I. Plămadă (M. Staicu 86′), C. Predescu

Luceafărul: G. Gakos – Balea, Tânc, A. Mutu, Trif – Bedea, Ţegle – Antohi (C-tin. Roşu 64′), Rocha (Codoban 64′), Ban – Vl. Rusu (cpt.)

Bogdan Andone și-a lăudat toți jucătorii după meci. ”Am întâlnit cea mai în formă echipă din această parte a sezonului, cu trei victorii consecutive. O echipă foarte bună, puternică, cu jucători de calitate, cu un antrenor foarte bun. Vreau să-i felicit pe băieți, care au dat dovadă de o atitudine extraordinară după o noapte nedormită. Mă bucur pentru jucătorii cu experiență, Ignea, Poparadu, Predescu, Mera, Bilia care și-au revenit extraordinar, iar cei tineri care au jucat cu ei, începând de la Dur-Bozoancă în poartă, Giuricici într-o poziție nouă, au făcut un meci extraordinar de bun, cu Raul Krausz, cu Sorescu, care merită să fie convocat la lotul U21 la ce calități are și ce perioadă traversează în momentul de față, Plămadă, care e într-o creștere de formă. Mă bucur pentru ei că au gestionat bine finalul de meci și că avem o săptămână de liniște. Cu Cristi am fost colegi trei ani, avem o relație foarte bună, și în acea perioadă ne-am înțeles foarte bine. Îl respect, este un băiat extraordinar, a antrenat și naționala de tineret, a făcut treabă bună la Oradea. E o presiune foarte mare, el își dorește să câștige, eu la fel. Pentru ei era o șansă să se lege de partea superioară a clasamentului, pentru noi, să betonăm acest loc 7”, a declarat tehnicianul timișorenilor.

Deian Sorescu a făcut un nou meci bun, și speră la un transfer în iarnă. ”Mă bucur pentru mine personal, dar în același timp și pentru echipă. A fost un meci greu, de luptă, după un drum foarte lung. Ne-am asigurat un loc în primele 10, este important pentru noi. E greu să joci cu un om în minus. Noi astăzi am jucat mai puțin cu mingea, a fost mai mult un meci de luptă, cred că s-a văzut și de pe margine. Am avut nevoie de victorie și cele 3 puncte sunt la noi. Aștept oferte din iarnă, momentan nu am, dar aștept”, a precizat marcatorul primului gol.

Cristi Dulca a recunoscut că echipa fostului coleg de cameră de la Rapid a fost mai bună. ”După trei victorii aerul era prea tare. Am întâlnit o echipă extrem de determinată. În primul rând vreau să-i felicit pentru atitudinea de care dau dovadă, știam că ni ne va aștepta un meci ușor la Timișoara. Nu pot să spun că am intrat pe vârfuri, dar în prima repriză am făcut un meci extrem de slab. Nu înțeleg de ce, pentru că am avut și o zi în plus. Pentru acest aspect vreau să-i felicit pe cei de la Poli, pentru că noi ne-am pregătit bine pentru meci, dar nu am făcut ceea ce trebuia. A doua repriză ne-a aparținut în totalitate. Chiar dacă am primit gol și am rămas în zece oameni, am dominat a doua repriză. Prima a fost a lui Poli și au reușit să marcheze la o fază la care noi atacam. Pentru noi e important să adunăm punct și vom vedea ce facem din iarna. Am fost colegi de cameră cu Andone (râde). Fiecare vroiam să câștigăm. Acesta e fotbalul. Și-au dorit mai mult, au avut sacrificiu, noi nu am reușit în prima repriză să ne creăm ocazii”, a precizat antrenorul orădenilor.

Săptămâna viitoare, ASU Poli joacă cu Ripensia derby-ul orașului.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ