DISTRIBUIȚI

În week-end vor avea loc meciurile din etapa a XVIII-a a Ligii a II-a, penultima din turul de campionat, iar la Timișoara va fi derby între Ripensia și ASU Poli. Teoretic, un meci de impact la nivel național, favorit pentru a fi televizat. Practic, acest lucru nu se va întâmpla însă.

Luni au fost postate pe site-ul FRF-cca programările meciurilor pentru runda de la final de săptămână. Partida dintre Ripensia și ASU Poli figurează la ora 11, așa cum spun și reprezentanții celor două cluburi. Pentru meci, au fost discuții despre televizare, Digisport fiind interesată. ”Mutarea” a căzut însă, deoarece televiziunea nu va avea car de transmisii disponibil în zonă. Paradoxal, deoarece de luna aceasta, se difuzează patru din cele zece meciuri ale etapei, după ce Telekomsport a cumpărat opțiunile 3 și 4. Primele două sunt deținute de Digisport.

Din ce reiese din programările etapei, meciurile televizate vor fi: Chindia Târgoviște – Dunărea Călărași, sâmbătă la ora 12, FC Argeș – Olimpia Satu Mare, sâmbătă la 13, ATENȚIE!, Clinceni – Balotești, duminică la ora 14, și Mioveni – Hermnnstadt, duminică la ora 18. Concret și cinic, derby-ul Ilfovului reușește să ”ia fața” derby-ului Timișoarei. O veste greu de digerat pentru microbiștii bănățeni, cu atât mai mult cu cât partidele cu statut de derby din Timișoara au asistențe în cădere liberă. În prima parte a anului, la meciurile ASU Poli – UTA și ACS Poli – UTA au asistat, de fiecare dată, aproape 13.000 de timișoreni.

Toamna a „rarefiat” prezența la meciuri. În 15 octombrie, pe o vreme de primăvară, la ASU Poli – UTA au fost peste 6.000 de spectatori. Meciul de Cupa României dintre cele două Poli a adus peste 3.000 de spectatori. Pentru Ripensia – UTA, asistența a coborât la cifra dezamăgitoare de 400 de spectatori, cu indulgență. În acest moment, nu este sigur 100% unde se va juca, dar informațiile duc spre Ciarda Roșie. „Noi așa ne-am dori, încă nu am confirmarea conducerii”, ne-a spus antrenorul interimar Radu Suciu. Rămâne de văzut unde va sta galeria și câți timișoreni vor veni la meci.

(foto: facebook.com/RipensiaTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ