DISTRIBUIȚI

Pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020, România a dat startul unui program prin care sunt sprijiniți financiar sportivii din cinci discipline. Pe lista primilor 32 de beneficiari ai programului ”Samurai 2020” se află și doi sportivi importanți din județul Timiș.

Este vorba de canotorul Cristian Ilie Pîrghie, prezent la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, dar și la cele de la Rio, din 2016, precum și luptătoarea Estera Dobre-Tămăduianu, care a avut o carieră mai controversată, pe fondul unei suspendări pentru dopaj. Pe listă cu cei doi timișeni din Biled și Jimbolia se află alți practicanți de canotaj, caiac-canoe, gimnastică artistică, lupte și scrimă. Cei 32 vor primi lunar 1500 de lei, iar suma poate ajunge până la 6000 de lei.

Listă este deschisă pentru sportivi care se vor clasa pe locurile 1-6 la competiții de nivel mondial. Iată primii 32 de sportivi din programul ”Samurai 2020”:

Canotaj feminin: Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea, Daniela Druncea, echipajul de 8+1, medaliat cu aur la CM 2017; Ionela Lehaci, Gianina Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară, medaliat cu aur la CM 2017).
Canotaj masculin: Cristian Ivașcu, Marius Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Vasile Bejan, Cristi Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă, Adrian Munteanu (echipajul de 8+1, locul V la CM 2017).
Canoe: Victor Mihalachi, Leonid Carp (canoe dublu 1.000 m, locul 5 la CM 2017);
Gimnastică artistică masculin: Marian Drăgulescu (locul 4 la sărituri la CM 2017);
Gimnastică artistică feminin: Larisa Iordache;
Lupte libere feminin: Alina Vuc (argint la CM 2017), Estera Tămăduianu-Dobre (locul 5 la CM 2017)
Lupte libere masculin: Albert Saritov;
Scrimă masculin: Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea, Mădălin Bucur, echipa de sabie masculin, locul 6 la CM 2017;
Scrimă feminin: Ana-Maria Popescu (Brânză) — spadă feminin.

(foto: renasterea.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ