DISTRIBUIȚI

Clădirea Operei Naționale Române din Timișoara va fi iluminată astăzi, 14 noiembrie, în albastru de către Asociația Română de Educație în Diabet, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, cu sprijinul Primăriei Timişoara, de la ora 18.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului 2017.

Iluminarea în culoarea albastră a clădirii Operei Naționale Române din Timișoara face parte din Campania Controlează-ți Diabetul, care se desfășoară în perioada 14-18 noiembrie la Timișoara. Coordonatorul științific al campaniei este prof. dr. Romulus Timar, șeful Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara și decan al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara.

La momentul iluminării vor participa membrii din echipa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

În data de 16 noiembrie și 17 noiembrie, în intervalul orar 9.00- 16.00, în Piața Victoriei, chiar în fața Operei, se vor realiza pentru doritori  Testări gratuite de glicemie și hemoglobină glicată + Screening de neuropatie diabetică și picior diabetic.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, își propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum și asupra controlului eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ