DISTRIBUIȚI

Cluburile de Liga a II-a au adus în discuție amânarea primelor două etape din retur pentru 2018. ASU Poli este printre cluburilor care se opun modificării, una în nota schimbării regulilor în timpul jocului. Directorul sportiv Marius Cociu e surprins că an de an se naște discuția, care în sezoanele anterioare a fost oricum fără rezultat.

De altfel, Cociu e convins că nici anul acesta nu va nicio amânare. ”Sigur că sunt împotriva, și clubul, și eu personal. Chiar am vorbit cu secretarul general FRF, Gabriel Bodescu și mă bucur că are o poziție fermă. Le-am și spus, ce facem air schimbăm regulile în timpul competiției, iar avem idei românești? Și până la urmă, din ce motiv? Niciunul nu stă în picioare în mod real. La Snagov am avut teren prost acum o lună, ce era, să nu jucăm? Am vorbit și cu Marcel Gherghu, directorul sportiv de la Chindia Târgoviște, care are aceeași poziție cu mine”, ne-a declarat directorul sportiv al ASU Poli.

S-a vehiculat că 15 cluburi au această dorință, dar Cociu susține că trei echipe sunt realmente în spatele inițiativei. ”Nu le voi da numele, pentru că le respect prea mult. Dar sunt două cluburi care primesc bani de la autorități, nu au ajuns unde și-au propus, și speră să câștige două etape, după ce se vor reorganiza în iarnă, ca în noua formulă să câștige două meciuri în plus. Al treilea club are probleme financiare și speră ca în ianuarie să și le rezolve. Oricum, Comitetul Executiv e în 29 noiembrie. Ce facem? Ne spune miercuri că nu mai jucăm sâmbătă?”, a punctat Cociu.

Unele cluburi propun ca sezonul să înceapă mai devreme în februarie,dar lui Cociu nu i se pare o idee bună. ”Există ideea să începem mai devreme în februarie. Dar tot avem nevoie de cinci săptămâni de pregătire. Ce fac? Din 10 ianuarie chem fotbaliștii să alerge cu fularele? Majoritatea am trăit în România în ultimii ani și știm că în februarie de multe ori a fost mai rău ca la jumătatea lunii decembrie”, a mai spus Cociu.

În vară, cluburile au votat în unanimitate actualul calendar. Comitetul Executiv va vota ce se petrece în 29 noiembrie.

(foto:  facebook.com/sspolitimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ