DISTRIBUIȚI

Théâtre de l’Opprimé şi Solidart organizează în perioada 15- 19 decembrie, cursuri de teatru. Acestea se vor desfășura la Basca, splaiul Nicolae Titulescu nr. 5, de la ora 20.00. Bilete disponibile pe docs.google.com

Despre cursuri

Théâtre de l’Opprimé din Paris (www.theatredelopprime.com) şi Basca – solidaritate şi acţiune (www.basca.tm.ro) vă invită între 15 şi 19 decembrie la primul curs de teatru forum oferit de Rui Frati împreună cu echipa de la Basca: Victor Dragos, Oana Bajka şi Romina Matei. Cursul este deschis pentru actori şi non-actori, pentru studenţi, profesori, lucrători sociali şi de tineret, traineri şi orice alte persoane interesate.

Obiectivul cursului este înţelegerea procesului şi însuşirea tehnicii necesare pentru crearea unui teatru forum. La finalul cursului veţi avea uneltele şi competenţele necesare pentru a construi un spectacol de teatru forum împreună cu grupurile cu care lucraţi. În plus, vom oferi mentorat gratuit în următoarele 3 luni după curs pentru a vă ajuta în acest proces. Fiecare participant va primi o diplomă co-semnată de Basca şi Théâtre de l’Opprimé.

Actor şi regizor, Rui Frati şi-a început cariera teatrală în Brazilia. S-a format alături de Augusto Boal, Robert Wilson, Andrei Serban, Enrique Buenaventura, Ariane Mnouchkine, Maurice Vanneau, Alvin Nikolais… A lucrat alături de Augusto Boal încă de la începuturile companiei Théâtre de l’Opprimé din Paris, pe care o conduce din 1998.

Victor Dragoş, Oana Bajka şi Romina Matei sunt co-fondatori ai Basca – spaţiu pentru solidaritate şi acţiune şi lucrează în proiecte de teatru forum din 2015, după ce s-au format la Théâtre de l’Opprimé din Paris.

Program:

– vineri, 15 decembrie: 15:00 – 19:00

– sâmbătă, 16 decembrie: 13:00 – 19:00

– duminică, 17 decembrie: 13:00 – 19:00

– luni, 18 decembrie: 15:00 – 19:00

– marţi, 19 decembrie: 15:00 – 18:00 şi prezentare publică de la 18:30

Rui Frati va participa doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Cursul se va ţine în franceză, engleză şi română. Cunoaşterea limbii franceze sau a limbii engleze nu reprezintă o condiţie de participare.

Tarife:

– tarif general: 250 de lei

– tarif redus pentru studenţi şi profesori: 200 de lei

– tarif pentru companii: 400 de lei

 

LĂSAȚI UN MESAJ