DISTRIBUIȚI

După două sezoane în care din Timiș au promovat în eșalonul secund ASU Poli și Ripensia, sezonul acesta pare mai sărac în Liga a III-a pentru județul nostru. Și în acest an, în seria a IV-a sunt tot cinci reprezentante din Timiș, iar CSM Lugoj e pe podium, dar față de sezonul trecut, formații din vestul țării pun mai puține probleme adversarelor din celelalte județe.

Seria a IV-a are cel mai detașat lider dintre cele cinci. ACS Șirineasa are 36 de puncte, fiind neînvinsă și cu doar trei egaluri. Formația care pe programele de meci e trecută cu numele de Jiul Petroșani pare marea favorită la promovare. Totuși, chiar într-un sezon cu condiții financiare precare, CSM Lugoj e pe podium, cu 29 de puncte, la egalitate cu CSU Craiova 2. Situația clubului este însă una grea, iar din 2018, rămâne de văzut care va fi situația secțiilor clubului din orașul de pe Timiș. Lugojenii au început mai slab campionatul, dar și-au găsit apoi cadența.

Nou-promovata ACS Ghiroda a început binișor, dar a avut un final de tur slab. Pe locul 9, cu 18 puncte, formația din comuna ce găzduiește Aeroportul Internațional Timișoara este mai degrabă o dezamăgire, date fiind resursele echipei. De asemenea, după barajul de promovare, declarațiile erau mai mult decât optimiste, inclusiv despre o eventuală promovare în Liga a II-a. Totuși, și la Ghiroda situația financiară pare să se complice, iar continuarea lui Paul Codrea din primăvara este pusă sub semnul întrebării.

Millenium Giarmata, formație cu vechime în Liga a III-a, a avut o toamnă cam săracă. Elevii lui Răzvan Leuca sunt pe locul 12, cu tot atâtea puncte. Destul de puțin, dat fiind faptul că în comuna din nordul orașului joacă unele nume chiar interesante. Din acest an, Centrul Național de Pregătire al FRF are echipă în eșalonul al treilea. Echipa lui Cristi Petcu a adunat doar 10 puncte, suficiente pentru locul 14, la egalitate cu nou-promovata Internațional Bălești.

Totuși, și mai slab stă Mama Mia, echipă mutată de Marcel Băban la Jimbolia. Formația are cel mai slab parcurs dintre toate cele cinci serii, fără victorie, cu un singur egal, trei goluri marcate și -3 puncte. Fosta echipă din Becicherecu Mic a fost depunctată pentru un proces interminabil cu datorii către antrenorii Cosmin Stan și Mihai Hromei.

(foto: facebook.com/vulturii2009)

LĂSAȚI UN MESAJ